Site icon Santonews

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

 

“Ξεκίνησε η λειτουργία του Τουριστικού Παρατηρητηρίου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής Προορισμού

Ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες (από τον Μάιο) η λειτουργία του Τουριστικού Παρατηρητηρίου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής Προορισμού. Ο Δήμος Θήρας σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους προχώρησε – σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – στη δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού – γνωστό ως DMΜO (Destination Management/Marketing Organization).

Το παρατηρητήριο λειτουργεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΓΕΩΘΗΡΑ και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ήδη ξεκινήσει τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων. Στην ακόλουθη σελίδα facebook https://www.facebook.com/groups/523893377801467/?fref=ts και στη σελίδα blogspot http://lidaegean.blogspot.gr/ μπορεί να βρει κανείς την πρώτη παρουσίαση και ανάλυση των αφίξεων στη Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια.

Η επόμενη φάση της μελέτης περιλαμβάνει έρευνα στους επισκέπτες του νησιού σχετικά με το πώς και γιατί επιλέγουν την Σαντορίνη για τουριστικό προορισμό, τη συμπεριφορά τους στο νησί (πως έρχονται, πόσο και που μένουν, τι επισκέπτονται και πόσο ξοδεύουν), τον βαθμό ικανοποίησης τους από τις διάφορες τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει το νησί. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί μέσα από ερωτηματολόγια που θα προωθηθούν στα ξενοδοχεία, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το πλαίσιο του συστήματος διαχείρισης και προβολής του προορισμού έχει σχεδιαστεί με βάση τη διεθνή πρακτική και αξιοποιώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από συλλογικούς φορείς και ιδιώτες για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ανάδειξη της ελληνικής-τοπικής παραγωγής αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Σαντορίνης (πχ. Ελληνικό πρωινό, Aegean Cuisine, τοπική γαστρονομία, μονοπάτια φύσης και πολιτισμού, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, κλπ), θα αποτελέσει το πλαίσιο που θα υποστηρίζει την συνεχή βελτίωση όλου του τουριστικού κλάδου που δραστηριοποιείται στο νησί.

Exit mobile version