ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

“ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

 

 

 

 

Με αυτό το σύνθημα τα Συνδικάτα δίνουμε απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης. Οργανώνουμε τη μάχη να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί, με εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς και περιοχή της χώρας. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να είναι οι κινητοποιήσεις μας μαζικές και μαχητικές.

 

 

Το υπουργείο «εργοδοσίας» είναι «απίκο» να συναντήσει όποτε του ζητηθεί τους «μεγαλοξενοδόχους». Ήδη ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Όταν όμως ζητάνε συνάντηση οι εργαζόμενοι, αυτοί που έμειναν με μισή δουλειά ή έμειναν άνεργοι, αυτοί που αγωνιούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα, για το πώς θα ζήσουν τις οικογένειές τους, τότε συνεργάζεται με το Υπουργείο προστασίας του πολίτη για να τους απαντήσει με χημικά και ξύλο.

 

 

  Καταγγέλλουμε τον Υπουργό των μεγαλοξενοδόχων που αντί να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, έδωσε εντολή να χτυπηθεί με χημικά από τις δυνάμεις καταστολής η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αθήνα.

Το να ψάχνει κανείς την αιτία για όλα αυτά, είναι σα να ρωτάει γιατί η γη γυρίζει.

 

Ξενοδόχοι και μεγαλοεστιάτορες ανοίγουν επιχειρήσεις όταν, όπου και για όσο έχουν ΚΕΡΔΟΣ. Είναι προϋπόθεση για να υπάρχουν. Γι’ αυτούς η χασούρα δεν είναι επιλογή. Επενδύουν όταν είναι διασφαλισμένη η κερδοφορία και μάλιστα σε ποσοστό που να τους ικανοποιεί. Κλείνουν τις επιχειρήσεις και ανοίγουν σε άλλες περιοχές και με άλλη δραστηριότητα, χωρίς να υπολογίζουν τί αφήνουν πίσω. Δεν τσαλακώνουν τα κουστούμια τους, αφού οι μόνοι που δουλεύουμε είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Αποτελούν τα μόνιμα παράσιτα σε ένα σύστημα που ποτέ δεν έδωσε, ούτε θα δώσει ευημερία για όλους.

 

 

Για πάνω από 7 χρόνια που τίποτε δεν εμπόδισε τον εισερχόμενο τουρισμό να γεμίζει τα ξενοδοχεία τους, μας τσάκισαν με ατέλειωτα ωράρια και μισθούς πείνας. Μια πανδημία που κράτησε τα μαγαζιά τους κλειστά για 2 μήνες ήταν αρκετή για να μας πετάξουν στα αζήτητα ή να μας πληρώνουν με δικά μας λεφτά, απ’ αυτά που όλες  οι κυβερνήσεις απέσπασαν μέσα από άμεσους και έμμεσους φόρους.

Άρα κανείς να μην ψάχνει ποιος, ή τί φταίει.

 

 

Η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνήσεις της και όλος ο μηχανισμός τους μέσα κι έξω από το εργατικό κίνημα έχουν τον ίδιο σκοπό με διαφορετικούς ρόλους: να συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια ο πλούτος που παράγουμε.

 

Στους πανηγυρισμούς της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, για «δικαίωση όλων των  εποχικών εργαζομένων» να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Η ηγετική ομάδα που δεν είδε, δεν άκουσε τίποτε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου σε Αττική και Κέρκυρα, σε Κω, Ζάκυνθο και άλλες περιοχές, κάνει τη «δουλειά» της, όπως έκανε άλλωστε πάντα, σε κρίση και ανάπτυξη. Αφήνει στο απυρόβλητο την μεγαλοεργοδοσία και είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε ό,τι ζητήσει. Δεν πασχίζει για την ενότητα του κλάδου που της χαλά τα σχέδια. Μιλά για κινητοποιήσεις που ποτέ δεν οργάνωσε. Αντί να ενισχύσει τη δουλειά των σωματείων σε κάθε περιοχή, να κλιμακώσει τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη, επιδιώκει με τζούφιους πανηγυρισμούς και «πανελλαδική συγκέντρωση» να βάλει άλλη μια φορά ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που βιάζονται να κηρύξουν το τέλος του αγώνα μας. Την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας να την πάρουν τα  Σωματεία!

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ CATERING ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

Ο αγώνας που δίνουμε χωράει όλους όσους πλήττονται από τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση.

 

 

Χωρίς την καμαριέρα δε στρώνονται τα δωμάτια, τα οποία χωρίς τον υπάλληλο υποδοχής δε διατίθενται στον πελάτη. Χωρίς το μάγειρα δεν ετοιμάζεται φαγητό, χωρίς το σερβιτόρο δεν σερβίρεται και χωρίς τον λαντζέρη δε θα μπορεί να σερβιριστεί και πάλι.

Σε αυτή τη συγκυρία είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ κλάδων, σωματείων και εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση και με κάθε ειδικότητα.

Είμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων στον τουρισμό επισιτισμό που είναι τα θύματα του ανταγωνισμού των μονοπωλίων και καλούμε κι αυτούς να σταθούν δίπλα μας. Το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους χρειάζεται να δυναμώσει και αυτό αποτελεί καθήκον όλων, σε κάθε περιοχή.

Ή  θα πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,ή θα βρούμε μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα για μας και τις οικογένειές μας.

 

Οι κινητοποιήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αττική, στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κω και σε άλλες περιοχές, με χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, δείχνουν ότι δεν πρέπει περιμένουμε τη σφαγή του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας. Αντίθετα, όσο θα κλιμακώνονται οι αγώνες θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Θα διεκδικούμε όλο και περισσότερα. Θα αποκτούμε όλο και περισσότεροι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στην ενότητά μας. Θα δυναμώνουμε το πλαίσιο διεκδικήσεών μας, τα συνθήματά μας, τους αγώνες μας.

  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις ημερομηνίες προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Να τηρηθούν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
  • Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *