Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

 

 

 

Τελικά, οι ασάφειες και τα «ολίγον έγκυος» στον Τουρισμό, παραμένουν.  Γιατί μάλλον η καλύτερη έκφραση, θα ήταν το «μπάτε σκύλοι, αλέστε». Ο Ξενοδόχος που δέχεται κάποιες λιγοστές κρατήσεις. Ο ιδιοκτήτης καταλύματος, το ίδιο. Τι θα κάνει;. Με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα δουλέψει. Με τι προσωπικό;. Με τι πληρότητα;.

 

 

Και ο Γ.Γ Τουρισμού κ. Λούλης, να δηλώνει:. « Δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος να είμαστε σε ένα ξενοδοχείο, να περιμένουμε ουρά, στον μπουφέ και να κινδυνεύουμε… τέτοιες διακοπές δεν μου άρεσαν ποτέ. Μ’ άρεσε πάντα διακοπές σε ένα έρημο ήσυχο μέρος». Προτιμά τα ερημονήσια, και είναι σεβαστό. Αλλά δεν είναι τουρίστας, είναι Γενικός Γραμματέας Τουρισμού.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επανέναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε:

 

«Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα Μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι Τράπεζες.

 

Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *