“Εκδρομή στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήρας”

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

“Η τελευταία εκδρομή της σχολικής χρονιάς που σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 9/6/2023 στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήρας στη Μεσσαριά Θήρας.  Ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Λουμπρίνης και η αξιόλογη ομάδα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήρας μάς υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και γλυκύτητα και μάς ξενάγησαν σε όλους τους χώρους του διδακτηρίου καθώς επίσης και στην ολάνθιστη αυλή του σχολικού συγκροτήματος με τον όμορφο κήπο μυρωδικών και βοτάνων που οι ίδιοι μαθητές/τριες καλλιεργούν, περιποιούνται και φροντίζουν με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου.

  Τα παιδιά του σχολείου μας θυμήθηκαν τους μεγαλύτερους μαθητές/τριες που υπήρξαν σε προηγούμενα χρόνια, μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας και οι αγκαλιές που αντάλλαξαν μεταξύ τους ήταν γεμάτες συγκίνηση και αγάπη. Επίσης, οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας είχαν σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νέο τους σχολείο για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς επίσης τους νέους τους φίλους και μελλοντικούς συμμαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Μεταξύ των δύο σχολείων έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ως ένδειξη φιλίας και εκτίμησης καθώς επίσης και κέρασμα προς όλους.

Τα δώρα που λάβαμε από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήρας ήταν οι όμορφες χειροποίητες κάρτες με την καλοκαιρινή ευχή τους και τους ευχαριστούμε πολύ για την σκέψη τους αλλά και τη σημερινή τους θερμή φιλοξενία στους όμορφους χώρους του σχολείου τους και δίνουμε την υπόσχεση ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα υλοποιήσουμε όμορφες ιδέες συνεργασίας με στόχο τα χαμόγελα όλων των μαθητών/τριών και των δύο σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Θήρας.

Για την ασφαλή μετακίνησή μας, ευχαριστούμε πολύ το ΚΤΕΛ Θήρας. Εκτιμούμε πολύ επίσης την προσφορά τους κατά την επιστροφή μας στο σχολείο μας δροσερών εμφιαλωμένων νερών προς όλους μας, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικό προσωπικό.

“Αντίο, είπε η αλεπού. Και να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια.
-Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια, ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
-Είναι ο καιρός που έχασες για το τριαντάφυλλό σου, που το κάνει να ‘χει τόση σημασία.
-Είναι ο καιρός που έχασα για το τριαντάφυλλό μου…είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
-Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια, είπε η αλεπού.
-Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…
-Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου… Ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας,για να το θυμάται…”.

~ Ο Μικρός Πρίγκιπας / Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *