Πρωτοφανές DELETE αρχείων στον Δήμο Τήνου

Ανάρτηση του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά
  “Ως θεματοφύλακας των συμφερόντων αυτού του Δήμου, είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου μία κατάσταση, που μας έχει υποβάλει σε μεγάλη και μη αναμενόμενη ταλαιπωρία.
Κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα (2.1.2024) της νέας θητείας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου, διαπίστωσα εμβρόντητος ότι προ της παραλαβής μου, είχαν διαγραφεί τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου (dt@1516.syzefxis.gov.gr), ενέργεια εσκεμμένη και όχι από λάθος ή τεχνική ζημία. Διαπίστωσα και ο ίδιος ότι δεν υπήρχε ρυθμισμένη καμία εφαρμογή για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ούτε και βρήκαμε κάποιο αρχείο backup των mail.
  Ζήτησα αμέσως τις έγγραφες καταθέσεις των απόψεων του Διευθυντή Τμήματος Προγραμματισμού και Πληροφορικής (και των γραμματέων του προηγούμενου Δημάρχου), ο οποίος πιστοποιεί ότι το άνω Τμήμα ουδέποτε προέβη σε ενέργεια αφαίρεσης, απεγκατάστασης ή διαγραφής αρχείων &amp, εφαρμογών, ούτε ανέθεσε ποτέ σε τρίτον διαγραφές- απεγκαταστάσεις αρχείων κλπ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η διαπιστωθείσα κατάσταση (διαγραφή, απεγκατάσταση αρχείων κλπ) αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα βλάβης ή τυχαίου γεγονότος κλπ, αντιθέτως είναι έργο ανθρώπινης παρέμβασης επί των άνω Η/Υ του Γραφείου Δημάρχου.
  Η ζημία του Δήμου Τήνου είναι αυτονόητη και τεράστια. Δεν υπάρχει αρχείο, η δε ανάκτηση είναι διαδικασία που μπορεί να γίνει στην Αθήνα και με μεγάλο κόστος επί ζημία του Δήμου. Και με αμφίβολη την ευδοκίμησή της.
Οι πληροφορίες μου είναι ότι η εργασία αυτή (καταστροφή των αρχείων του Δήμου στο γραφείο Δημάρχου) έγινε Δεκέμβριο 2023 από τεχνικό -ελεύθερο επαγγελματία της Τήνου, με εντολή του τότε Δημάρχου Τήνου Ιωάννου Σιώτου.
Επειδή το αρχείο αυτό αποτελεί περιουσία και εργαλείο του Δήμου Τήνου, έθεσα υπόψη του αρμόδιου Εισαγγελέα την πρωτοφανή αυτή κατάσταση για να κρίνει ο ίδιος αν και ποια αδικήματα συγκροτούνται. Το βέβαιο είναι ότι η λειτουργία του Δήμου χωρίς το άνω αρχείο καθίσταται λίαν προβληματική, ιδίως για τον πρώτο καιρό.
  Υπάρχει βεβαίως και το σκέλος της ηθικής και της πολιτικής ευθύνης. Στην 34ετή υπηρεσία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχω παραλάβει ΟΤΑ από προκατόχους μου και έχω παραδώσει ΟΤΑ σε διάδοχό μου. Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας. Ανάλογη συμπεριφορά δεν έχω συναντήσει ποτέ! Φανταστείτε, σε επίπεδο κάθε μορφής δημόσιας διοίκησης, ο παραδίδων να διαγράφει τα αρχεία του Νομικού Προσώπου που διοικεί και ο παραλαμβάνων να ξεκινά από το μηδέν…
Αυτό που έγινε αποτελεί πρωτοφανή και ανήκουστη ενέργεια. Δείχνει ταυτόχρονα πρωτοφανή περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης αλλά και του όρκου που δίνει ένας αιρετός να διαφυλάσσει τα συμφέροντα του νομικού προσώπου που υπηρετεί. Λυπάμαι ειλικρινά γι αυτή την κατάντια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *