Έκθεση του Θόδωρου Σκαμπαβίρια με “Σκαριά”, από τη Σίκινο και τις θάλασσες

Η Έκθεση του Θόδωρου Σκαμπαβίρια

Τα “Σκαριά” του Θοδωρή ελλιμενίζονται στον Πολυχώρο “Piree” στην Ακτή Κονδύλη του Πειραιά, έως τις 9 Φεβρουαρίου

Ίσια πανιά! Πρόσταξε ό καπετάνιος γοργά. Τίς γάμπιες! Τούς φλόκους! Τά τρέγα!… Κοτσάρετε τίς σκότες. Ανοίξαμε τά πανιά και το μπάρκο έπιασε πάλι τή γραμμή του.” – Ανδρέας Καρκαβίτσας.

“Με τα χέρια μου, δημιουργώ καραβάκια που αποτελούν τον πυξίδα της ψυχής μου – ένα ταξίδι που ξεπηδά από την αγάπη και τη μνήμη για τον πατέρα μου, έναν άνδρα της θάλασσας. Η τέχνη μου είναι αντίσταση στους κανόνες: αναζητώ ξεχασμένα θαλασσόξυλα, περισσεύματα από παλιές τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ρολόγια, κομμάτια μετάλλων, βίδες, σχοινιά, αλυσίδες, ό,τι παρατημένο βρω στο δρόμο μου. Μέσα από αυτά, η φαντασία μου ξεδιπλώνεται, ανακυκλώνοντας και μεταμορφώνοντας τα σε πλοία που ετοιμάζονται για το απέραντο ταξίδι.
Στην εργαστηριακή μου γωνιά, τα καραβάκια παίρνουν ζωή, προετοιμασμένα να ολισθήσουν στη θάλασσα, συναντώντας την αγκαλιά της με την πρώτη τους ώθηση.
Κάθε βράδυ, κλείνοντας τα μάτια, ταξιδεύω. Πότε στην Οσάκα, πίνοντας σάκε, πότε ανακαλύπτοντας τον κόσμο μέσα από λιμάνια και κανάλια, στο Πορτ Σαιντ, την Τζέντα, το Κέιπ Τάουν. Οι ιστορίες μου αγκαλιά.”

To Piree σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Θόδωρου Σκαμπαβίρια, “Σκαριά”

Eγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή 17:00 – 24:00
210 4082700-02

Κάστορος 78, Πειραιάς
Λιμάνι Πειραιά, Ακτή Κονδύλη, κοντινότερη Πύλη Ε4

Μετρό”: στάση “Πειραιάς”, Ηλεκτρικός: τερμ. στάση “Πειραιάς”,
Λεωφορεία: 824,825, 826, 871 στάση “Κάστορος”

Τρόλεϊ: 17 στάση “Κάστορος”

Ο Σύνδεσμος Σικινητών υποστηρίζει την έκθεση του Θοδωρή Σκαμπαβίρια, εκλεκτού φίλου, επί σειρά ετών μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου και εμπνευστή των Σικινείων πριν από 42 ολόκληρα χρόνια!.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *