Δικαστική προσφυγή Ι.Καραμολέγκου – Ν. Ζώρζου για το ΕΛΤΑ Εμπορείου

 

 

Προσφυγή στην οποία παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους κρίνεται επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του Γραφείου ΕΛΤΑ στο Εμπορείο, συνένταξε με την ιδιότητα της νομικού η εψηφισμένη Έπαρχος Θήρας κ. Ιουλία Καραμολέγκου και συνυπέγραψε ο επίσης εψηφισμένος Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.  Σε αυτήν  επικαλούνται την αρχή της αναλογικότητας, αλλά και την απουσία οικονομικής επιβάρυνσης για την εταιρεία, καθώς όπως τονίζουν, τόσο το κτίριο, όσο και οι δαπάνες2 ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, καλύπτονται από τον Δήμο Θήρας.

Υπενθυμίζεται, πως με αιφνιδιαστική απόφαση που αναρτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στη Διαύγεια, αποφάσισαν την “αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Εμπορείου Κυκλάδων από 23.10.2023”.

 

Οι προσφεύγοντες, αναφέρουν  μεταξύ άλλων:

“Εν πρώτοις, το κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα ΕΛΤΑ  Εμπορείου Κυκλάδων, έχει παραχωρηθεί από τον Δiιμο με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ουδεμία οικονομική επιβάρυνση.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτό θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε έτερο κατάστημα, όσον αφορά στη μισθοδοσία καμία απολύτως ελάφρυνση δεν πρόκειται να χωρήσει.

Λεκτέο ακόμα ότι τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΘ) καλύπτονται αποκλειστικά από τον Δήμο.

Συνεπώς, το ληφθέν μέτρο σχετικά με την άρση της συναλλακτικής λειτουργίας του καταστήματος στο Εμπορείο Κυκλάδων κατ’ ουδένα τρόπο δεν πρόκειται να επιβοηθήσει τον στόχο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Αντίθετα, θα επέλθει τεράστια ταλαιπωρία και πρακτική ακαμψία για τους πλέον ευάλωτους πολίτες της Κοινότητας (η οποία σημειωτέον είναι η μεγαλύτερη της νήσου) από την προσβαλλόμενη απόφαση η οποία εξεδόθη εν μια νυκτί και προαναγγέλλει το κλείσιμο του καταστήματος εντός διαστήματος 3 μόνο ημερών!!!».

 

ΕΛΤΑ_αδα

 

ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *