Ερώτηση Μ. Καφούρου για το γραφείο ΕΛΤΑ Εμπορείου

 

 

 

Προς : Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη Θέμα: Λειτουργία γραφείου ΕΛΤΑ στον οικισμό Εμπορείο της Σαντορίνης.

Κύριε Υπουργέ,

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε αιφνιδίως να διακόψει τη λειτουργία του γραφείου του οργανισμού στον οικισμό Εμπορείο στη Σαντορίνη.

Ως βασική αιτία αυτής της απόφασης μας αναφέρθηκε το αρνητικό ισοζύγιο εσόδων και δαπανών του εν λόγω καταστήματος των ΕΛΤΑ. Το γεγονός ως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων από κοινωνικούς, επαγγελματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς (Δήμος Θήρας) που εκφράζουν την δυσαρέσκεια και ανησυχία τους με κάθε τρόπο θεωρώντας την απόφαση αδικαιολόγητη και άδικη.

 

Το κλείσιμο του καταστήματος θα έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη καθημερινότητα των νησιωτών χωρ(ς την επίδειξη ευελιξ(ας σε ένα κρίσιμο θέμα για τις νησιωτικές κοινωνίες μη λαμβανομένου υπόψη του άρθρου 101 του συντάγματος που επιβάλλει στη διοίκηση όταν δρα κανονιστικά να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.

Η απόφαση για τη κατάργηση του καταστήματος δεν λαμβάνει υπόψη ότι το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετούσε εκτός των παραδοσιακών λειτουργιών και τη λειτουργία των ΕΛΤΑ courier. Ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος στο Εμπορείο θα μεταφέρει περισσότερο όγκο δουλειάς στο Κατάστημα ΕΛΤΑ courier της Μεσαριάς το οποίο ήδη υπολειτουργεί και θα απαξιωθεί περισσότερο !.

Η προοπτική επίσης της κατάργησης του δεν λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εμπορείου και των γύρω χωριών όπως, τον πληθυσμό στον οικισμό Εμπορείο που είναι ο μεγαλύτερος στις Κυκλάδες, δεν λαμβάνει υπόψη δημογραφικό χαρακτηριστικά όπως το ποσοστό των υπερηλίκων στη πληττόμενη περιοχή, δεν λαμβάνονται υπόψη οι χιλιομετρικές αποστάσεις από τα εναπομείναντα καταστήματα και τα κόστη μετακίνησης των κατοίκων (ψυχολογικό . οικονομικό).

Σχετικά δε με τα λειτουργικά κόστη του καταστήματος, το κόστος ενοικίου είναι μηδενικό αφού ο χώρος που στεγάζεται παρέχεται από το Δήμο Θήρας ατελώς ενώ το μισθολογικό κόστος αφορά σε ένα μοναδικό εργαζόμενο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *