ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ-ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ

 

 

 

Εμπορείο: Φωτό Χρίστος Τρίγγας

“Την Παρασκευή, 23/3/2018 μετά τις σχολικές γιορτές πραγματοποιήθηκε στο Καστέλι του Εμπορείου το 1ο Θεματικό- Διαδραστικό Παιχνίδι «Μαθαίνω … ψάχνοντας!» με θέμα τη Μεγάλη Επανάσταση του 1821.

Η συμμετοχή των παιδιών της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ήταν μεγάλη. Το ίδιο συνέβη και με τα παιδιά του Γυμνασίου Εμπορείου.

Για περισσότερο από τρεις ώρες, το Καστέλι του Εμπορειού, το πιο όμορφο και καλοδιατηρημένο Καστέλι του νησιού, πλημμύρισε από παιδιά που κυνηγούσαν τη Γνώση με την περιέργεια, το πείσμα και το πάθος που κρύβει η νεότητα.

Έψαχναν στα σχολικά βιβλία, έψαχναν στο διαδίκτυο, ρωτούσαν ο ένας τον άλλο για τον Κολοκοτρώνη και τα Δερβενάκια, για τον Μπότσαρη και το Διάκο, για τον Καποδίστρια και το Ρήγα Φεραίο.

Απαντώντας τις ερωτήσεις και λύνοντας τους γρίφους συνειδητοποιούσαν όλο και πιο πολύ ότι τιμάμε πραγματικά τους ανθρώπους που δίνουν τα πάντα στον αγώνα για την Ελευθερία, όταν γνωρίζουμε τις πράξεις τους και τις προθέσεις τους. Όταν δεν τους ξεχνάμε.

Τιμή για τους ήρωες κάθε εποχής είναι να αποτελούν για τους νέους πυξίδα θάρρους, τιμιότητας και επίγνωσης του χρέους απέναντι στον Άνθρωπο στις όποιες συνθήκες αγωνίζεται για τη ζωή του.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και συνεργασία τις Διευθύντριες και τους συλλόγους εκπαιδευτικών των σχολείων του Εμπορείου , καθώς και τις δασκάλες που συμμετείχαν και εμψύχωναν τα παιδιά.

Ευχαριστούμε όσους εθελοντικά πρόσφεραν το χρόνο και τις ιδέες τους για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού και αυτών που θα ακολουθήσουν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *