“Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ”

MHNYMΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΥ Π.Ε ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 

 

“Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της Εθνικής απελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 και τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η Ελευθερία σαρκώνεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με την συγκατάβαση της Παναγίας στο χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου και στο 1821 με την απόφαση των Ελλήνων να αποτινάξουν την τυραννία της μακρόχρονης σκλαβιάς.

Την ημέρα αυτή, ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι διατήρησαν άσβηστη δια μέσου των αιώνων τη φλόγα του πατριωτισμού, του αγώνα εναντίον της σκλαβιάς και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για κάθε λαό.

Τιμούμε την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έδωσε τα πάντα και έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία.

Ο Ξεσηκωμός του 1821 πραγματοποιήθηκε όταν ο ελληνικός λαός απέκτησε εμπιστοσύνη στο μέγεθος της δύναμης που έχει.

Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των προγόνων μας, ας γίνει παράδειγμά για εμάς του νεώτερους για να αγωνιστούμε ενάντια στα προβλήματα και στις δυσκολίες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των καιρών που ζούμε.

Σήμερα, η ανάγκη για αγώνα, το μήνυμα καθώς και το περιεχόμενο της επανάστασης του 1821, είναι επίκαιρο και μάλιστα περισσότερο από ποτέ.

Ας τιμήσουμε τους ήρωες μας, με πράξεις και όχι με λόγια.

Ας μείνουμε πιστοί στα ιδεώδη της φυλής μας.

Έχουμε χρέος να εμπιστευθούμε την δύναμη μας και να αγαπάμε το κράτος μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *