ΟΞΥΝΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ LED ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

 

 

Να χυθεί άπλετο φως μέσω τής Δικαιοσύνης στον ακυρωθέντα διαγωνισμό τής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED
προϋπολογισμού 4,5 εκ. €

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αρμόδια για θέματα εγκλημάτων διαφθοράς

Με το παρόν δελτίο τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 19.3.2018 συνοδευόμενος από το δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Αντώνη Κουδρόγλου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον τής κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών αρμοδίας για θέματα διαφθοράς, ζητώντας να διερευνηθεί επισταμένα ο πρόσφατα ακυρωθείς διαγωνισμός τής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο με τίτλο: «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δίκτυο οδικού φωτισμού τής νήσου Ρόδου με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED», προϋπολογισμού 4,52 εκ. €.

Θυμίζουμε ότι ο παραπάνω διαγωνισμός τού οποίου την ορθότητα διακαώς υπερασπίστηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση τού Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου το Φεβρουάριο του 2018, ακυρώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών λίγες ημέρες αργότερα.

Επίσης παρά το γραπτό αίτημά του προς τον κ. περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, δεν παραδόθηκε στον κ. Χ. Κόκκινο η αλληλογραφία τού παραπάνω διαγωνισμού. Ακόμα παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες από πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα, όπως ο Σ.Α.Τ.Ε., και καταγγελτικά δημοσιεύματα σε Μ.Μ.Ε., πριν τη διενέργεια τού διαγωνισμού που αφορούσαν τα νομικά προβλήματα που αυτός δημιουργούσε, δε λήφθηκαν υπόψη και το κυριότερο μετά την ακυρωτική απόφασή του δεν διερευνήθηκε ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την ακύρωση τού διαγωνισμού”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *