ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΜΕΝΟ ΤΟ BLUE STAR DELOS ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

 

Χωρίς πλοία θα παραμείνουν οι Κυκλάδες την  πρωτομαγιά, λόγω της απεργίας που προκήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία, ως φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την κατοχύρωση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Ήδη οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει τις τροποποιήσεις των δρομολογίων. Το BLUE STAR DELOS
από Πειραιά 07:25, για Πάρο-Νάξο-Θήρα και επιστροφή, δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ν.Ο.

 

 

  “1η Μάη 1886 – 1η Μάη 2023. 137 χρόνια πέρασαν από την ημερομηνία ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων όπως έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση διεθνώς. Το αίτημα του Σικάγο της 1ης Μάη του 1886 «8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση-αναψυχή, 8 ώρες ύπνο» είναι διαχρονικό και επίκαιρο και είναι εκεί για να θυμίζει και να αφυπνίζει συνειδήσεις ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες.

Η ΠΝΟ, ο κύριος εκπρόσωπος όλου του ναυτεργατικού δυναμικού της χώρας μας, αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών αλλά και όλων των εργαζομένων όπου γης.

Παράλληλα, αγωνιζόμαστε καθημερινά για όλα τα προβλήματα των συναδέλφων μας με αιχμή του δόρατος την ύπαρξη, υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Την υπεράσπιση της διαδικασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των νόμων για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την στελέχωσή τους σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες αυτών, γιατί ακριβώς αυτό είναι που συμβάλλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Έχοντας πάντα κατά νου αυτή την ανεκτίμητη παρακαταθήκη, οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα, ενώνοντας τις φωνές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για έναν καλύτερο κόσμο ειρηνικό, κοινωνικά δίκαιο, και για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Δυστυχώς και η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σκιάζεται ιδιαίτερα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία με τα χιλιάδες αθώα θύματα αλλά και με τον εμφύλιο που μαίνεται στο Σουδάν τις τελευταίες μέρες, τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας αλλά και τις υπόλοιπες πολεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Συγχρόνως βαριά παραμένει η σκιά και η θλίψη σε όλη την Ελληνική κοινωνία λόγω της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, η οποία ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη άμεσης λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από πλευράς Πολιτείας και αρμοδίων φορέων, για την αποτροπή στο μέλλον τέτοιων τραγωδιών. Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Σας καλώ όλους να παραμείνετε και να βρίσκεστε σε πλήρη επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε και να αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια και πολιτική, από όπου και αν προέρχεται, που στοχεύει στα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις που προέκυψαν ύστερα από πολύμορφους αγώνες δεκαετιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *