ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ

Φωτό: Ιπποκράτης Αλεξίου.

Όταν χειροκροτείς με το ένα χέρι, δεν επευφημείς κάποιον. Απλά χαστουκίζεις τον άνεμο. Και ο Δήμος Θήρας, για μια ακόμα φορά τα κατάφερε. Χαστούκισε τον άνεμο. Θέλοντας βέβαια, να επευφημήσει κάποιον. Συγγνωστή πλάνη. Ίσως να τους θυμίσω την περήφανη απελπισία του λαμπρού επιστήμονα Ιάσωνα Κριτσωτάκη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που παρά τις υποσχέσεις έμεινε χωρίς σπίτι. Το Λάμπρο Σακκά, που έμενε για μήνες στο θάλαμο 104 του Νοσοκομείου (ΕΔΩ). Τα άλλα με τη αύξηση των εισιτηρίων στο Τελεφερίκ προκειμένου του πρόσθετο ποσό να πάει στο Νοσοκομείο που ξεχάστηκε γιατί γράφτηκε στην άμμο;. Ή μήπως στον άνεμο, που ίσως γι αυτό τον χαστουκίζουν τώρα;.

Αλλά, ο ηρωισμός χωρίς πράξη, είναι απλά νταηλίκι. Και μάλιστα καταγέλαστο. Πολλώ δε, όταν γίνεται εκ του ασφαλούς. Τον Αντρέα Σταύρου, τον ξέρουμε όλοι. Τον στηρίζουμε όλοι. Είναι ένας Δον Κιχώτης της Ιατρικής Επιστήμης, που με τα προσόντα του και μόνο, σήμερα θα ήταν Διευθυντής όπου ήθελε. Αλλά διάλεξε τη Δημόσια Υγεία. Και πρέπει να τον διαλέξει κι αυτή. Αλλιώς θα υποπέσουν σε βαρύ ολίσθημα, όσοι τολμήσουν να τον απορρίψουν.

Αλλά, να υπερακοντίζει ο Δήμος Θήρας σε θέματα που ευσχήμως κρατιέται μακριά (ξέχασαν πως προτάθηκε στον Δήμαρχο η θέση του μέλους του Δ.Σ της ΑΕΜΥ κι αυτός αρνήθηκε;). Ξέχασαν τις αποφάσεις που τώρα “δεν υπάρχουν”;. Διάβασαν ξανά τις μελέτες, τις δηλώσεις και τις προσφορές που έκαναν, όταν οι νταλίκες, βρίσκονταν σε κατάσταση αναμονής;.

Εδώ, θα τους τα θυμίζω . Όπως για παράδειγμα, πως το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, -τους αρέσει, δεν τους αρέσει-έχει σφραγιστεί με 3 Ρ: Τον Ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Ρούσσο. Τον πρώην Δήμαρχο Άγγελο Ρούσσο. Τον πρώην Έπαρχο Μιχάλη Ρούσσο. Και με την υπέροχη, καταλυτική, γεμάτη αγάπη και αγωνιστικό οίστρο πολύτιμη συνεισφορά του Μητροπολίτη Θήρα κ. Επιφανίου. (Και όχι δεν ξεχνώ, ούτε την στιβαρή στήριξη του Αριστείδη Αλαφούζου, ούτε κάποιους δωρητές όπως ο Μαρτίνος που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν). Πολύ ξεχνάμε, σε αυτόν τον τόπο!. Εύκολα και γρήγορα.

Αλλά, ας δούμε και το άλλο. Τι θα γίνει το Νοσοκομείο, αν ο σημερινός ή ο επόμενος Πολάκης, ακολουθούσε την πρακτική του Δήμου Θήρας (και σύσσωμου-με την διακριτή άποψη της Μαρίας Αργυρού- του Δημοτικού Συμβουλίου) και έλεγε: Σας έταξα 5 εκατομμύρια το χρόνο. Εσείς τάξατε -με δεσμεύσεις δημόσιες, με μελέτες Τσιργή, συνεντεύξεις, συναντήσεις, κ.λ.π) ένα με ενάμισι εκατομμύριο. Ε…δεν τα δίνω αυτά που έταξα, αν δεν δώσετε αυτά που εσείς τάξατε. Τι θα κάναμε τότε;. Επαναστατική Γυμναστική;. Θα μιλούσαμε για ψεύτες πολιτικούς;. Πως;. Αφού τα πρώτα ψέμματα, τα είπαμε εμείς!. Πως που να πάρει;. Ναι, ξέρω την απάντηση: “Η Σαντορίνη, που προσφέρει τόσα στον κρατικό προϋπολογισμό….δικαιούται…” και τα λοιπά. Αλλά και η Μύκονος τα ίδια σχεδόν προσφέρει και Νοσοκομείο δεν έχει. Γκέκε;.

Συνοψίζω, για να μην πει κανείς καλοθελητής (επειδή για όλους τους τοπικούς κρατούντες, έχω τις επίσημες δηλώσεις τους, κατά καιρούς. Είναι η δουλειά μου άλλωστε): Το αεροπλανάκι πρέπει να μείνει στον πλήρη έλεγχο των αρχών της Σαντορίνης. Σε στενή σχέση με το ΕΚΑΒ, αλλά όχι σε παντελή εξάρτηση. Θέλει Αυτονομία. Θέλουμε Αυτονομία, γιατί οι εποχές αλλάζουν κι όπως οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες, ξέχασαν εύκολα τις υποσχέσεις τους, έτσι και η Πολιτεία μπορεί να σβήσει έτσι απλά, τις δικές της. Αναβάθμιση ΝΑΙ, αλλά και Αυτονομία, ΕΠΙΣΗΣ.

Για τον Σταύρου. Μην τολμήσουν οι ΑΕΜΥτζηδες να τον διώξουν, ή να του φέρουν προσκόμματα. Αυτός δεν θα χαθεί. Είναι ένα σπάνιο αστέρι που θα συνεχίσει να λάμπει. Η Σαντορίνη θα χάσει, αν τον χάσει.

Και όταν χειροκροτούν οι τοπικοί κρατούντες, καλό θα είναι να το κάνουν με τα δύο χέρια. Όσο το ένα χέρι, είναι γαντζωμένο στο πουγκί τους, στο μπεζαχτά, τους πάτρωνές τους και τους μικροπολιτικούς τους σχεδιασμούς και φόβους, απλά θα χαστουκίζουν τον άνεμο.

ΥΓ. Εκτός από την κοινωνία της Σαντορίνης, το Νοσοκομείο, έχει έναν ακόμα φυσικό σύμμαχο. Τον Σύλλογο Στήριξης. Προσέφερε πολλά στο Κέντρο Υγείας και μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο Νοσοκομείο. Και οι αποστάσεις από αυτόν, συνιστούν ένα ακόμα φάουλ. Ας διορθωθεί ΑΜΕΣΑ!.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΠΡΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ λέει:

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ…Σε περίπτωση που απουσιάζει ο παιδίατρος,ο οποιος εχει ζητήσει επανεξέταση,στέλνουμε τους ασθενείς σε ιδιώτες γιατρούς?Αλλος γιατρος δεν υπάρχει?Ποιος αποφασίζει αν είναι σοβαρά κάποιος,η γραμματέας?Πρέπει να πάω σε δικηγόρο?
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ…ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *