ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: “ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ”.

ΟΤΑΝ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΟΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΑΙ

 

 

 

Φωτό: Ιπποκράτης Αλεξίου

Ένας σπουδαίος γιατρός. Ο Ιάσων Κριτσωτάκης. Στέλεχος του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Με ζωές στο ενεργητικό του. Που κάποιες από αυτές, ίσως χάνονταν, αναρτά ένα σχόλιο. Διαβάστε το. Και μετά, το σχόλιο της Santonews

Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω στον τόπο μου πολύ πικραμένος. Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να πληρώνουν μέρος του ενοικίου για την στέγαση μου με τα χρήματα του ιδρύματος Λούλας κ Ευάγγελου Νομικού, ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες του σπιτιού ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για την στέγαση μου χωρίς να έχουν την ευαισθησία να ενημερώσουν τον άνθρωπο που στεγάζεται σε αυτό αναγκάζοντας με να αναζητήσω στέγη στο Πτωχοκομείο Θήρας για να συνεχίσω το έργο μου.

Αναρωτιέμαι κατά πόσο οι μεγάλοι ευεργέτες αυτού του τόπου θα ήταν υπερήφανοι για τον τρόπο διαχείρισης της περιουσίας του ιδρύματος .Επίσης αναρωτιέμαι γιατί να συνεχίσω να εργάζομαι για αυτό το νοσοκομείο αφού οι ίδιοι άνθρωποι μου δείχνουν τον δρόμο για να φύγω”.

 

 

SANTONEWS.

Παρακολούθησα το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, από την εποχή που όλοι κάγχαζαν, ακόμα και στην ιδέα, πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στο νησί. Όταν ο τότε Δήμαρχος κ. Άγγελος Ρούσσος, μαζί με τον πρώην έπαρχο Μιχάλη Ρούσσο, ξεκινούσαν μια ουτοπία. Οικόπεδο;. Δεν υπήρχε. Βρέθηκε όμως ο μεγάλος συμπαραστάτης. Μητροπολίτης Θήρας σεβασμιότατος Επιφάνιος.

Κατεύθυνση;. Ασαφής. Ο Ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος, έδωσε τα φώτα του. Ο ευπατρίδης Οιάτης Αριστείδης Αλαφούζος, το αγκάλιασε με θέρμη και πίεσε για αυτό. Ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρήκε τα χρήματα και το έφτιαξε. Ύστερα, ήρθα οι Αδωνοβορίδηες, που κατά πως λέει ο Βολφ Μπίρμαν “από τους άλλους θεν παλικαριά,…”. Έτοιμο για πούλημα. Κάτι δευτεροκλασάτα στελέχια, έψαχναν να βρουν τρόπο, ώστε το Δημόσιο Νοσοκομείο, αν είναι μεν “Δημόσιο”, αλλά με ΣΔΙΤ. Δηλαδή, ολίγον έγκυος. Ο Τσίπρας και ο Πολάκης το άνοιξαν. ΔΗΜΟΣΙΟ.Και για όλους.

Και μια αποφράδα ημέρα (δικά του λόγια) ο Δήμαρχος Θήρας και η μείζων Αντιπολίτευση, έταξαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ως ετήσια ενίσχυση. Αύξησαν και το εισιτήριο του Τελεφερίκ γι αυτό.

Και ξαφνικά, ήρθε, το ανήκουστο πολιτικό νταηλίκι. Απευθυνόμενο σε γιατρούς που είχαν βρει ένα κάπως ευπρεπές σπιτάκι, το οποίο θα πλήρωνε το Ίδρυμα “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού”. Το τελεφερίκ. Άλλοι δε, ζούν μέσα στη …χλιδή χρησιμοποιώντας τους θαλάμους ασθενών και τα ιατρεία, του πρώην Κέντρου Υγείας ως κατοικίες. Και ο Δήμαρχος, εκφωνεί ένα “Άσμα ηρωικό και πένθιμο” από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ντράπηκα και ντρέπομαι. Αλλά, ως εδώ. Για την ώρα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για την αισχρή συμπεριφορά της Θηραϊκής Αυτοδιοίκησης, απέναντι σε ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, όπως το Νοσοκομείο ΜΑΣ. Αιδώς!.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Ολες οι Κυκλαδες παρακολουθουν το ..οραμα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ να θυμιζει ενα νεο Τιτανικο με μονη διαφορα οτι τοτε εφταιγε ενα παγοβουνο τωρα στην βυθιση του Νοσοκομειου υπαρχουν υπευθυνοι που ξεκινωντας απο ψηλα (τα ευκολα παραλειπονται γιατι ειναι γνωστα)μεχρι και τους απλους κατοικους που στο οραμα του κερδους εχουν κλειστα σπιτια και καρδιες ωστε το προσωπικο να αντιμετωπιζει ανυπερβλητα εμποδια που αποτρεπουν την παραμονη τους θυσιαζοντας σπιτια και οικογενειες για να προσφερουν υγεια στους κατοικους με ανταλλαγμα ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!Συντομα θα δειτε και αλλες παραιτησεις που η λειτουργια του Νοσοκομειου θα ειναι αδυνατη και οι τουριστες μαζι με τα αξιοθεατα του νησιου θα δειχνει και το ΤΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *