ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

  “Με απόλυτα καλή προαίρεση και χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιδικίας απαντώ στην ανακοίνωση σας, την οποία εκδώσατε χωρίς προηγουμένως να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, ώστε να σας αποσαφηνίσω τη θέση μου σχετικά με τα όσα παραποιημένα διαδίδονται.

 Μπαίνω  κατευθείαν στην ουσία της ανακοίνωσης σας:

Πρώτον, όπως σωστά αναφέρετε το ζήτημα προέκυψε κατά τη συζήτηση του θέματος της ανάθεσης των υπηρεσιών της καθαριότητας, του οδοκαθαρισμού και της απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων.

 Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους οι εργολαβίες αυτές ανατίθενται σε ιδιώτες και δεν εκτελούνται από το προσωπικό του δήμου. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε για την μηδαμινή ανταπόκριση που υπήρξε στην Προκήρυξη του δήμου για πρόσληψη 76 ατόμων προκειμένου να εργαστούν στην υπηρεσία καθαριότητας.

 Όπως επίσης γνωρίζετε ότι, αρκετοί από όσους προσλαμβάνονται για να καλύψουν παρόμοιες ανάγκες του δήμου, επιδιώκουν με διάφορες αιτίες να μετακινηθούν, από τη πρώτη ημέρα, σε θέσεις διαφορετικές από αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν.

 Τα άτομα αυτά βεβαίως ουδεμία σχέση έχουν με προσωπικό ΑΜΕΑ .

Δεύτερον, στο Δήμο Θήρας προφανώς εργάζονται άτομα με αναπηρία, δηλαδή άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι αυτά που έχουν προσληφθεί στο δήμο με ποσοστό επί των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά, όπως πολύ σωστά προνοεί η νομοθεσία μας.

 Τα άτομα αυτά, κατά την άποψή μου αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, δεν μπορούν και δεν πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις βαριάς εργασίας, αλλά να διευκολύνονται απασχολούμενα σε ήπιες εργασίες όπου και αποδίδουν καλύτερα Αυτό ήταν και το νόημα της αναφοράς μου στα άτομα με αναπηρία.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: 

Γνωρίζετε έστω και μία περίπτωση ατόμου με αναπηρία που υπηρετεί στο δήμο και αντιμετωπίστηκε από εμένα προσωπικά ή από κάποιον αντιδήμαρχο ή στέλεχος του δήμου απαξιωτικά ή προσβλητικά κατά τη διάρκεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής; 

Διαφωνείτε με τον ισχυρισμό μου ότι όλα τα άτομα με αναπηρία, που εργάζονται στο δήμο, αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό και διευκολύνονται σε ότι ζητήσουν;

Τρίτον, έχετε διαπιστώσει εκ μέρους μου ή εκ μέρους των στελεχών της Δημοτικής Αρχής αντιδεοντολογικές και αντεργατικές συμπεριφορές που να έρχονται σε αντίθεση με όσα δημόσια έχω διακηρύξει και πιστεύω, ότι οι υπάλληλοι του δήμου εργάζονται με συνέπεια προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του υποστελεχωμένου δήμου μας;

Τέλος, μπορείτε να αναφέρετε περιπτώσεις όπου εγώ προσωπικά ή στελέχη του δήμου έχουμε αρνηθεί να διευκολύνουμε εργαζόμενους και να τους συνδράμουμε όταν αντιμετωπίζουν, όχι μόνο υπηρεσιακά αλλά και προσωπικά προβλήματα;

 Επειδή όλα τα παραπάνω είναι απολύτως αληθή θεωρώ την ανακοίνωση σας άδικη και αναιτιολόγητη ως προς το πρόσωπό μου αλλά και ως προς τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος Θήρας.

 Είμαι βέβαιος ότι και εσείς γνωρίζετε ότι όλα αυτά που, εκ της συνδικαλιστικής σας ιδιότητες και μόνο, υποχρεώνεστε να πείτε δεν ισχύουν.

 Όπως γράφω και στην αρχή, δεν αντιδικώ μαζί σας.

 Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και σεβασμό απέναντι συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα τυγχάνουν πάντα του σεβασμού μου και της αμέριστης υποστήριξής μου”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *