ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ
  “Με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και όχι εν βρασμό, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας και αντίθεση σε όσα δήλωσε σε συνέντευξη του ο Δήμαρχος Θήρας, την 27η Ιανουαρίου 2023 στην τηλεόραση του Volcano Tv, μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αναφορικά με την καθαριότητα, την χωματερή και την εργολαβία σε ιδιώτη για την οδοσάρωση.

Κύριε Δήμαρχε, οποιαδήποτε αντιπαράθεση έχετε με την αντιπολίτευση και τον κ. Ζώρζο σας παρακαλούμε όπως δεν ρίχνεται το μπαλάκι στους εργαζόμενους του Δήμου.

Οι δικές σας αποφάσεις, οι δικές σας επιλογές, οι δικές σας εκτιμήσεις και ο δικός σας σχεδιασμός, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των συνθηκών εργασίας του Δήμου.
Οι Υπάλληλοι ήμαστε αυτοί που ήμαστε σε αριθμό, πολύ καλά γνωρίζεται ότι όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι υποστελεχωμένες και υπερβάλλουμε εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες Υπηρεσιακές μας ανάγκες.
Μάλιστα, εσείς προσωπικά, αρχή της τουριστικής σεζόν ήσασταν εκείνος που ζητήσατε από όλους μας, αντιλαμβανόμενος την υποστελέχωση που υπάρχει να βάλουμε πλάτη.
Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κρατήσουμε τον Δήμο μας ψηλά.
Κάτι που κάνουμε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια.
Κάτι που θα κάνουμε και εφέτος γιατί κ. Δήμαρχε είμαστε ακόμα οι ίδιοι λιγοστοί Υπάλληλοι.
Άλλωστε δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες πριν από την συνέντευξη σας, που στην κοπή της πίτας των Υπαλλήλων του Δήμου που οργανώσατε εσείς και μας προσκαλέσατε όλους, εκφράσατε την άριστη συνεργασία που έχει η Δημοτική Αρχή με όλους τους Συναδέλφους. Τελικά Κύριε Δήμαρχε, συνεργαζόμαστε και είστε ευχαριστημένος ή υπολειπόμαστε των περιστάσεων?

Επίσης, καλό θα ήταν, την δυσλειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το χρονοβόρο των διαδικασιών και την ευθύνη της καθυστέρησης των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου, να φροντίσετε στα θεσμικά όργανα που συμμετέχετε να την επιλύσετε με σύγχρονες ευέλικτες μεθόδους διοίκησης.
Ούτε και για αυτό μπορείτε να κατηγορείτε τους Υπαλλήλους – Συναδέλφους του Δήμου.

Τέλος κ. Δήμαρχε, στον Δήμο μας, στον Δήμο Θήρας, δεν εργάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ υπάλληλος ανάπηρος. Υπάρχουν Συνάδελφοι με Ειδικές Ανάγκες, αλλά κύριε Δήμαρχε κανένας από αυτούς δεν είναι ανάπηρος. Όλοι οι Συνάδελφοι, μπήκαν στον Δήμο αξιοκρατικά, και προσφέρουν τα μέγιστα. Είμαστε περήφανοι για αυτούς και σίγουρα δεν μειονεκτούν έναντι κανενός συναδέλφου. Ζητάμε να ανακαλέσετε, να ανασκευάσετε και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη σε αυτούς του Συναδέλφους. Όλοι μας ανεξαρτήτως έχουμε δικαίωμα στην εργασία, γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ζωή. Όλοι μας είμαστε αξιοπρεπείς και περήφανοι. Όλοι μας διεκδικούμε μια θέση εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται και προβλέπονται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Ας μεριμνήσει λοιπόν η Δημοτική αρχή να δώσει κίνητρα στους υπαλλήλους που προσλαμβάνονται στο Δήμο, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς στο βοιωτικό επίπεδο του νησιού αντιμετωπίζοντας την ακρίβεια και την μη εύρεση στέγης. Να δώσει κίνητρα και να αγκαλιάσει τους συναδέλφους ώστε να μην κοιτάζουν με κάθε δυνατό τρόπο να φύγουν από το νησί, ακόμα δηλώνοντας και παραίτηση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *