Α. Σιγάλας: κάντε κάτι για τις διακοπές ρεύματος, κε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως προφανώς είστε ενήμερος, η Σαντορίνη βιώνει ήδη μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή τουριστική σεζόν, καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά, στον ελλαδικό χώρο, ως προς την αύξηση του αριθμού των αφίξεων εισερχομένων επισκεπτών.

Και ενώ αυτή την επιτυχημένη εικόνα, την οποία πιστώνεται συνολικά η χώρα ως διεθνής προορισμός, οφείλουμε να την διατηρήσουμε αψεγάδιαστη και να τη βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο, δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η ΔΕΗ προχώρησε σε πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό συμπαρέσυρε και στην διακοπή της υδροδότησης. Αντιλαμβάνεστε καλύτερα όλων, ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους της ΔΕΗ είναι άκρως δυσφημιστική, όχι μόνο για τη Σαντορίνη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος Θήρας ζητά την παρέμβαση του για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη.

Στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται η τουριστική δραστηριότητα, γεγονότα σαν αυτό, γκριζάρουν τη λαμπερή όψη του τουρισμού μας, προκαλούν σημαντική βλάβη στην οικονομία μας και υπονομεύουν την απρόσκοπτη συνέχιση της επιτυχημένης φετινής πορείας του τουρισμού.

Οι δικαιολογίες που προβάλλονται από πλευράς των υπευθύνων της ΔΕΗ και του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Θήρας, ότι η διακοπή οφείλεται σε υποχρεωτική και προγραμματισμένη συντήρηση, είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές.

Όπως όλοι μας, ιδιώτες και δήμος στη Σαντορίνη φροντίσαμε να προετοιμαστούμε εγκαίρως ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, το ίδιο όφειλε, σε υπερθετικό βαθμό, να πράξει και η ΔΕΗ.

Αξιότιμε  κύριε Πρωθυπουργέ

Πριν λίγο καιρό εγκαινιάσαμε την έναρξη ενός έργου ζωής για τη Σαντορίνη που θα διασφαλίσει, εντός του 2023, την ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού μας με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Και ενώ αυτό το γεγονός μας γέμισε όλους με ικανοποίηση, δυστυχώς η ανεύθυνη λειτουργία της ΔΕΗ μας γεμίζει σήμερα με απογοήτευση.

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια όλων των Σαντορινιών, απευθύνομαι προς εσάς και ζητώ να παρέμβετε προσωπικά, προκειμένου να μην επαναληφθούν, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις, καθιστώντας σαφές προς όλους τους παρόχους δημόσιας υπηρεσίας, ότι δεν μπορούν με την ανευθυνότητα τους να υπονομεύουν την εθνική συλλογική προσπάθεια .

Βέβαιος ότι θα επιληφθείτε προσωπικά του θέματος, σας ευχαριστώ για τη στήριξη που παρέχετε στο νησί της Σαντορίνης.

Με Τιμή

Ο Δήμαρχος Θήρας

ΑΝΩΝΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *