Επιχορηγείται με 119.000 € η ΔΕΥΑΘ για μονάδα αφαλάτωσης

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα επιχορηγηθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Θήρας με 119.040,00€ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500μ3/ημέρα στην Δ.Κ. Φηρών Δήμου Θήρας, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στο νησί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία επιμηκύνεται και το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης ροής επισκεπτών.
Η δαπάνη εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.
Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατόπιν αιτημάτων του Δήμου Θήρας και του Προέδρου ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανού, τόνισε την άμεση αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης σε συνάντηση εργασίας της με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κουτουλάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της βουλευτού.

 

Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΘ αναφέρει:

 

Μετά από επίμονη προσπάθεια, η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας εξασφάλισε μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότηση ύψους 119.040,00 € για την μίσθωση μίας μονάδας αφαλάτωσης παραγωγικότητας 500m3/day, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών σε παραγωγή αφαλατωμένου νερού κατά την τουριστική περίοδο 2022.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κος Μανόλης Ορφανός, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Επιχείρησης επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στην κα. Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτή Κυκλάδων, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την επιτακτικότητα αυτής της μίσθωσης, έτσι όπως εκφράστηκε και τεκμηριώθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ., και συνέβαλαν τα μέγιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εν λόγω χρηματοδότηση ̇ μια χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας για την ομαλή υδροδότηση της πρωτεύουσας του νησιού, με δεδομένη της αύξησης της επισκεψιμότητας της.
Τέλος, επιθυμεί να ευχαριστήσει και όλους τους θεσμικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην εξασφάλισης της χρηματοδότησης μίσθωσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΘΗΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *