“ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ: ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ”

ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

 

 

  “Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.

Λαμβάνετε αυτήν την επιστολή εκ μέρους της ομάδας “Μαμά στη Σαντορίνη” αναφορικά με τις – ανύπαρκτες – παιδικές χαρές του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2017 εκτός από την υπόσχεση που μας δώσατε σχετικά με την παράδοση των 5 παιδικών χαρών το φθινόπωρο (την οποία και δεν τηρήσατε εφόσον η καθυστέρηση για την δημοσίευση του διαγωνισμού ήταν πολύ μεγάλη), αναφερθήκατε και στην παιδική χαρά του Εμπορείου. Η παιδική χαρά του Εμπορείου αποτελεί μέρος των αντισταθμιστικών έργων της ΔΕΗ για την καταστροφή που προκάλεσε στο νησί το καλοκαίρι του 2013. Όμως με λύπη έχουμε διαπιστώσει ότι εδώ και μήνες οι εργασίες έχουν σταματήσει.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1. Ποιος είναι υπεύθυνος για το έργο αυτό (ποιος για τη μελέτη, ποιος για την επίβλεψη και ποιος για τη καταβολή της δαπάνης)

2. Για ποιο λόγο δεν προχωράει το έργο αυτό.

  1. Πότε θα παραδοθεί η πλατεία και κυρίως η παιδική χαρά.

Σκοπός της ομάδας μας – όπως θα έχετε ήδη καταλάβει – είναι να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτά που δικαιούνται! Ξεκινήσαμε από το πιο απλό: τις παιδικές χαρές. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι όλα τα παιδιά της Σαντορίνης και της Θηρασιάς να έχουν δωρεάν πρόσβαση ένα χώρο ασφαλή για να παίξουν.

Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών. Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε προσπάθειες. Ένας δήμος που διαφημίζεται ως “προορισμός για όλο το χρόνο” και “Νο1 προορισμός”, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να φροντίσει τους κατοίκους του. Οι υποδομές και οι παροχές προς τα παιδιά και τους ηλικιωμένους δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού ενός τόπου. Και ο πολιτισμός είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Με εκτίμηση

Οι μαμάδες της Σαντορίνης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *