ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

 

 

Η πληροφορία, είναι γνωστή από το μεσημέρι της 25ης Απριλίου. Αναφέρει πως ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την καθαριότητα κ. Σπύρος Δρόσος, κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου. Αιτία- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- η προσφυγή κάποιων δημοτών για την κατάσταση του νησιού σχετικά με την καθαριότητα.

 

Όλα καλά;. Φυσικά, η εικόνα του νησιού απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί έστω και απλά επαρκής. Υπεύθυνος ο Δρόσος;. Ο άνθρωπος που αξημέρωτα βγαίνει στους δρόμους, για να σώσει “οτιδήποτε αν σώζεται;”. Αυτός που αγόγγυστα πήρε αυτήν την βαριά αρμοδιότητα, με λίγα μέσα, ακόμα λιγότερο προσωπικό και μόνο περίσσευμα στην αίσθηση ευθύνης και την εργατικότητά του;.

 

Γιατί δεν είναι Αντιδήμαρχος του γραφείου ή των σχεδίων επί χάρτου. Είναι επόπτης και εργάτης πεδίου. Γιατί, κακά τα ψέματα, χωρίς τον Σπύρο Δρόσο η κόλαση θα είχε περισσότερο βάθος, πιο καυτά καζάνια και περισσότερους βελζεβούληδες με πύρινες τρίαινες. Είναι ο άνθρωπος που αγνόησε τη δαντική επιγραφή ” αφήστε κάθε ελπίδα εσείς που μπαίνετε” και μπήκε αποφασισμένος. Αλλά μόνος. Διάλεξε την  απελπιστική μοναξιά των κάμπων από σκουπίδια. Παντού αβοήθητος. Χωρίς ούτε καν τώρα, έστω μια δήλωση στήριξης, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Καταδικάστε τον Δρόσο. Στείλτε τον στο σπίτι του. Και μετά ας χορέψουμε ένα πανηγυρικό και ανοίκειο φοξ-τροτ πάνω στους σωρούς των σκουπιδιών. Μετά ας έρθει ο επόμενος, που σίγουρα θα τον καταπιεί ο Λεβιάθαν της δυσώδους θηραϊκής κόλασης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *