ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ

ΟΤΑΝ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΑΓΝΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ BRANDNAME

 

 

 

 

Γεγονός. Σημειώθηκε σεισμική δόνηση. Μέγεθος 5.2 Ρίχτερ. Επίκεντρο η περιοχή της Αστυπάλαιας. Είχε και μεγάλο εστιακό βάθος. Καλό σαν θέμα, αλλά δεν πουλάει. Χρειάζεται, κάτι περισσότερο πιασάρικο. Οπότε;. Κοντά στη Σαντορίνη ο σεισμός, μιας και εκτός από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, το νησί έχει και βεβαρυμμένο σεισμικό παρελθόν ( που κι εκεί βέβαια, συνέβη στο Ρήγμα της Αμοργού).

Γιατί όμως “κοντά στη Σαντορίνη και όχι κοντά στην Κρήτη ή κοντά στη Ρόδο, που οι αποστάσεις ήταν σχεδόν ίδιες;. Σιγά τα μούτρα που θα γίνει χαβαλές. Σαντορίνη, που και ηφαίστειο έχει και σεισμικό μητρώο διαθέτει και καλντέρα που στέφει τη θάλασσα υπάρχει. Άρα κοντά στη Σαντορίνη. Έγινε όμως και άλλος σεισμός κοντά στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, στο Ανατολικό Τιμόρ, που αν πάρεις μια μικρή υδρόγειο, ζήτημα είναι αν απέχει τρεις παλάμες από τη Σαντορίνη. Τι;. Όχι;. Είστε αγεωγράφητοι.

 

Τώρα όσο για τις επικείμενες εκρήξεις του ηφαιστείου, γεγονός είναι πως οι διαγώνιες αναγνώσεις καταλήγουν σε κινδυνολογικά γονατογραφήματα. Φυσικά και επίκειται έκρηξη. Πότε;. Σύντομα. Δηλαδή για να γίνει κατανοητό, το σύντομα σημαίνει πως σε γεωλογικό χρόνο η Μινωϊκή έκρηξη (1613 π.Χ +-13 χρόνια) έγινε χτες το απόγευμα και η φονική έκλυση αερίων από τον Κολούμπο  (1650 μ.Χ), πριν 10 λεπτά. Άρα;. Γεωλογικά, μέσα στους επόμενους μήνες. Με μέτρο σύγκρισης τη διάρκεια ζωής μιας πεταλούδας που είναι μόλις 24 ώρες, τότε μεσολαβούν δισεκατομμύρια γενιές πεταλούδων, μέχρι κάποιες να δουν επιτέλους τη διάπυρη λάβα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΗΣ

 

 

  “Όπως ενημερωθήκαμε, η δόνηση που έγινε αισθητή λίγο μετά τις 11 την νύχτα της 26/04, ήταν ένας σεισμός βάθους, μεγέθους 5,2R, με επίκεντρο κοντά στην περιοχή της Αστυπάλαιας.
Θεωρείται μεμονωμένο γεγονός και δεν εγείρει κάποια ανησυχία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *