ΒΙΝΤΕΟ: «ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ»-ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

«Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Εστία του Πύργου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παρουσίασαν την στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, την έκθεση εικαστικών έργων των σπουδαστών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Δεκαοχτώ έργα σπουδαστών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξιστορούν ένα ταξίδι εντός, προς τα νοερά τοπία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Με ερέθισμα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Σαντορίνης, αναδύονται μορφές και νοήματα που έχουν γεννηθεί τόσο από τις διεργασίες του ηφαιστειογενούς και σεισμικού υπεδάφους του νησιωτικού συμπλέγματος, όσο και ως συνθήκη κατοίκησης της πολύ ιδιαίτερης θηραϊκής γης.

Η έκθεση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα του μαθήματος με θέμα την αρχιτεκτονική της Σαντορίνης που εντάχθηκε από φέτος (σχολική περίοδος 2017-18) στο τέταρτο (4ο) έτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, το μάθημα «Μορφή και Κατοικησιμότητα_Η περίπτωση της Σαντορίνης» αφορά τα Ειδικά Θέματα Μορφολογίας του 7ου εξαμήνου και πρόκειται για τη συστηματική μελέτη των αυθεντικών μορφών και τοποθεσιών της Σαντορίνης. Οι σπουδαστικές εργασίες προτείνουν στρατηγικές προστασίας του πολιτισμικού πλούτου του νησιού, θα τεκμηριώνουν την ανάγκη θέσπισης μορφολογικών κανόνων και θα αναδεικνύουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Σαντορίνης.

 

Υπεύθυνη του μαθήματος η επίκουρη καθηγήτρια κ. Ρίβα Λάββα

Σπουδαστές:_ Αλβέρτη Έλλη, Αποστολάκη Κωνσταντίνα, Βαρουξάκη Ελίνα, Γατσινάρης Θοδωρής, Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Δεβετζόγλου Αγλαϊα-Δανάη, Καραλή Πηνελόπη, Κωνσταντοπούλου Άννα, Νίνου Αικατερίνη, Ντόλογλου Ηλέκτρα, Ντούπας Δημήτριος, Παναγιωταροπούλου Βασιλική, Παπαδόπουλος Γεράσιμος,  Σπάθης Παναγιώτης, Σταθογιαννάκη Όλγα, Στρόδα Ευαγγελία, Τούρος Μιχαήλ, Χλιαουτάκης. Ευστάθιος».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *