ΤΟ «ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΙΜΠΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

 

 

«Το Πλοίο της Ειρήνης (Peace boat) με μία ομάδα 3 επιζώντων της Χιροσίμα (Χιμπακούσα στα ιαπωνικά) κατέπλευσε σήμερα το πρωί στη Σαντορίνη. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος του 98ου παγκόσμιου ταξιδιού, που οργανώνει η ομώνυμη διεθνής οργάνωση με κύριο αίτημα έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, πολέμους και βία.

Για δεύτερη φορά οι επιζήσαντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι επισκέφτηκαν το Δήμο Θήρας και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Μάρκο Καφούρο. Οι επιζήσαντες συνοδεύονταν από την πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής κ. Μαρία Σωτηροπούλου.

Στο καλωσόρισμά του και στη σημασία αυτής της επίσκεψης, ο κ. Καφούρος αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνει η Σαντορίνη σήμερα: «δεν ξεχνάμε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δεν ξεχνάμε τους επιζώντες Χιμπακούσα και διεκδικούμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και πολέμους».

Η προηγούμενη επίσκεψη των Χιμπακούσα πριν από 2 χρόνια επισφραγίστηκε με μία συμβολική κίνηση ειρήνης, τη φύτευση ενός δενδρυλλίου ελιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου. Η ελιά βρίσκεται και μεγαλώνει έξω από το Δημαρχείο στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και σοφίας σε όλο τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *