video- Dive in action-Εξόρμηση στους βυθούς της Σαντορίνης

Συνηθισμένα αλλά και παράξενα σκουπίδια μέσα στη θάλασσα

 

 

 

 

 

“Όταν σκεφτόμαστε την έννοια της Παγκόσμιας Ημέρας, απαραίτητο στοιχείο είναι ο συνδυασμός του θέματος με την πρακτική. Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 5 και ωκεανών 8 Ιουνίου, στην αρχή της θερινής περιόδου και στην διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου των θαλάσσιων ωκεάνιων οργανισμών, είναι κάτι περισσότερο από την τυχαία εκτίμηση της λήξης της εαρινής και μετάβαση στη θερινή περίοδο όπως πολλοί πιστεύουν.

 

 

Αν και οι δράσεις για το περιβάλλον είναι πολλές, το πρόσημο της βιωσιμότητας στη συνείδηση του ανθρώπου είναι ακόμα πολύ μικρό.

Για εμάς στην Dive In Action, το μήνυμα της συνεργασίας και της εντατικοποίησης των δράσεων είναι η βάση των συλλογικών μας στόχων. Ωστόσο κυρίαρχο μήνυμα των στόχων είναι η θαλάσσια διατήρηση με ιδιαίτερη βαρύτητα στην διάσωση κάθε απειλούμενου μικρού οργανισμού, που κρύβεται μέσα στα ρυπογόνα αντικείμενα, που ανασύρουμε από τους βυθούς.

 

 

Ως απόδειξη, οι εικόνες και η επιμελής πολύωρη εργασία των συνεργαζόμενων ομάδων Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον @Sea change Greek Islands και η ομάδα του #EnviNet μετά από κάθε δράση και αφού ολοκληρωθεί η λεπτομερής καταγραφή.

Στο πεδίο και πάνω στο δύσκολο τμήμα της καταγραφής και διαχωρισμού, μαζί με Peggy Xirotagarou Angeliki Kosmopoulou Alina Christopoulou Ioanna Alexiadou Λάμπρος Τοπάλτσης Νίκος Μυσιρλάκης

και την ομάδα της Lidl Hellas

και την υπομονή της 365film_project για τις δράσεις 3 & 4/6.

 

 

Για τις δράσεις 3 και 4 Ιουνίου 2023 θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Γεωθήρα ΜΑΕ – Geothira τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αργυρό, τον διευθυντή κ. Ioannis Markozanes τον καπετάνιο του σκάφους της δημοτικής επιχείρησης Λευτερης Δαρζεντας Για την ευγενική συμπαράσταση του Δήμος Θήρας – Σαντορίνη με τον Δήμαρχο Antonis Sigalas την αντιδήμαρχο κα Καλιτσα Βαλβη την ιδιαίτερα κα Spiridoula Vlachou

Την ομάδα της #Dive_In_Action

Dimitris Douris Giorgos Mpofilios Iosif Lomvranos Andriana Darzenta Ερμιόνη Μπαμπαϊτη Xrysa Andrikoy Apostolopoulos Giorgos Vaggelis Sioutis Argy Blackeye Giannis Arvanitis

Σε λίγες μέρες ο μεγάλος υποθαλάσσιος καθαρισμός στον Κόρφο της Thirassia and Santorini με τη βοήθεια του καπετάν Ανδρέα της λάτζας των δρομολογίων για Ρίβα και Κόρφο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *