TRAVEL & LEISURE: ΣΤΑ “ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙAΚΡΙΣΕΙΣ

 
Friendliest_islannds_T&L copy  Οι αναγνώστες του περιοδικού Travel & Leisure, δείχνουν ανελλιπώς την προτίμησή τους στη Σαντορίνη. Στο ετήσιο διαδικτυακό δημοψήφισμα, όπου συμμετέχουν πάνω από 1.000.000 διαπιστευμένοι αναγνώστες, επιλέγεται ανελλιπώς καλύτερο νησί της Ευρώπης και είναι πάντα στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου (κάποιες φορές και πρώτο). Επίσης, επιλέγεται για τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα, το ρομαντισμό, την ατμόσφαιρα και το οινικό του τοπίο σε σχετικές έρευνες και λίστες.

 
Στο τελευταίο του τεύχος όμως το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, απονέμει ίσως την πιο σημαντική διάκριση για το νησί. Το συγκαταλέγει στην πρώτη δεκάδα με τα “πιο φιλικά νησιά του κόσμου”. Γεγονός σημαντικό, γιατί ναι μεν η φυσική ομορφιά, είναι δημιούργημα της καταστροφικότερης έκρηξης που γνώρισε το ανθρώπινο γένος, αλλά η φιλικότητα, η φιλοξενία και η αβίαστη συμπεριφορά προς τον ταξιδιώτη, μαρτυρούν ότι η Σαντορίνη, δεν θρονιάζεται πάνω στις δάφνες του τοπίου και τη μαγεία του ηλιοβασιλέματος. Αποτελεί και ένα περιβάλλον που αξίζει να ζεις και όχι μόνο να δεις.

 

Όπως αναφέρει, στην επεξήγηση για τη δημιουργία αυτής της αξιολόγησης, η συντάκτρια Brooke Porter Katz “Στον κόσμο του ταξιδιού, η φιλικότητα ισοδυναμεί επίσης με αναντικάστατη υπηρεσία, και σε κάθε ένα από αυτά τα νησιά, οι αναγνώστες μας διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στα ξενοδοχεία και θέρετρα, όπου έμειναν έπαιξε αναπόσπαστο μέρος για να καταστεί η εμπειρία τους αξέχαστη”.

 

Γράφει το Εντιτόριαλ του περιοδικού, ειδικά για τη Σαντορίνη:

“ Η ζωή, είναι καλύτερη σε αυτό το νησί -και γιατί να μην είναι;- για τα τα φωλιασμένα στον απόκρημνο βράχο πάνω από τη θάλασσα, πανέμορφα κατάλευκα σπίτια με τους μπλε τρούλους και τα σμιλεμένα υπόγεια οινοποιεία και τα δημοφιλή στο Instagram, ηλιοβασιλέματα της. Για καλύτερη θέα, ανεβείτε στην κορυφή του βράχου της Οίας και μετά αναμιχθείτε με τους ντόπιους που συναθροίζονται για μεζέ στο κέντρο της κώμης”.

ΠΗΓΗ:

travelandleisure.com

 

Friendliest_islannds_T&L copy

 

Screenshot_10

 

 

Screenshot_9 Screenshot_8 Screenshot_6 Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *