“ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ”

ΙΝΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ

 

 

 

 

“Ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, ανοίγει στο μεταίχμιο της μέρας με τη νύχτα . Αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο θέαμα σε μερικές εικονικές τοποθεσίες”, γράφει η αγγλόφωνη ινδική εφημερίδα “The Tribune”, σε ένα αφιέρωμά της με τον γλαφυρό τίτλο “το τραγούδι του ηλιοβασιλέματος. Η Ranjita Biswas που υπογράφει το άρθρο παραθέτει και δύο αποσπάσματα που υμνούν το ηλιοβασίλεμα.”Ο Άγγλος φιλόσοφος-ακαδημαϊκός Βέρν Ουίλιαμς έγραψε: «Είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσετε ένα ηλιοβασίλεμα και να μην ονειρευόμαστε», ήξερε για τι μιλούσε”, σημειώνει ενώ στη συνέχεια παραθέτει τον Τούρκο συγγραφέα Μεχμέτ Μουράτ που λέει πως “η δύση του ηλίου, είναι η εναρκτήρια μουσική της νύχτας”.

Για την Biswas, η Σαντορίνη : “Είναι το ωραιότερο νησί του κόσμου. Οι περήφανοι ηφαιστειακοί βράχοι, το έντονο γαλάζιο του Αιγαίου, οι παραλίες που σου απευθύνουν μια ανοιχτή πρόσκληση για χαλάρωση και τα παρθένα λευκά κτίρια – όλα προστίθενται στην εικόνα του.

Μεταξύ των άλλων σημείων που πρέπει να επισκεφθείτε στη Σαντορίνη, είναι υποχρεωτικό να βλέπετε το ηλιοβασίλεμα στην Οία. Τα στενά δρομάκια της μικρής πόλης που σκαρφαλώνουν πάνω από έναν γκρεμό γεμίζουν με επισκέπτες καθώς φτάνει το απόγευμα. Ο ήλιος κινείται αργά, σαν να σε διασκέδαση, καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται αναμονή. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά οι πλούσιες αποχρώσεις του, χρωματίζουν τα κύματα. Τα ιστιοπλοϊκά με τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν στη θάλασσα αυτή τη ρομαντική στιγμή ξεκινούν. Φαίνονται μικροσκοπικά από ψηλά στο βράχο.

Σύντομα τα φώτα λαμπυρίζουν στα σπίτια που χτίστηκαν, σαν σκαλοπάτια προς τη θάλασσα. Καθώς το φως της βραδιάς απλώνει ένα ομιχλώδες σάλι πάνω από το Αιγαίο, είναι πράγματι μια μαγική στιγμή – ο κόσμος περιμένει κομμένη την ανάσα στο μεταίχμιο της ημέρας με τη νύχτα”.

Στο αφιέρωμα, μετά τη Σαντορίνη, η Ranjita Biswas αναφέρει τα ηλιοβασιλέματα στο Angkor Wat (Καμπότζη), τη Βαρκελώνη και τον Βραχμαπούτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *