ΤΟ SAF STHN EKΘEΣH “160 XPONIA made in greece”

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

 

 

 

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»

160 Χρόνια Made In Greece : Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη μεγάλη ιστορική έκθεση « 160 Χρόνια Made In Greece: Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία», από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2018, αναδεικνύοντας τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1860-1970 και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβληθούν περισσότερα από 800 αντικείμενα βιομηχανικής ιστορίας και 90 βιομηχανίες ενεργές και μη ενεργές.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» συμμετέχει στην έκθεση αυτή, ακολουθώντας την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής τομάτας, ενός από τα πιο διάσημα και παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης.

Από πλευράς Μουσείου Τομάτας, τα αντικείμενα που θα εκτεθούν είναι βιβλία, συμβόλαια, σφραγίδες, ετικέτες «Δ.Νομικός» καθώς και το κλειστό μηχάνημα της κονσέρβας του ½ κιλού, το οποίο κάθε Κυριακή θα μπαίνει σε λειτουργία ! Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τη δική τους κονσέρβα με την παλιά ετικέτα του εργοστασίου της Βλυχάδας, από εκπαιδευομένο από εμάς προσωπικό του Βιομηχανικού Μουσείο Φωταερίου. Επίσης στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, θα πωλούνται αναμνηστικά από το Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός».

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 18 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου 2018
Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 19.00
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00
Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00
Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 4 ευρώ
Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *