Το νέο Non-Paper του Δήμου και η μέθοδος “Αβαβά”

 

 

Ασφαλώς θα αστειεύεται η συντάκτρια του νέου, αστείου non-paper που έστειλε στους παραγωγικούς φορείς του νησιού. Δεν εξηγείται αλλιώς, το γεγονός πως επιχαίρει για το γεγονός πως τα δημοσιεύματα, σχετικά με τα ανεδαφικά και παράλογα μέτρα πολιτικής προστασίας που βάζουν σχεδόν σε καραντίνα προβεβλημένες περιοχές του νησιού, ακολουθούν φθίνουσα πορεία. Αριθμητικά. Τι περίμενε δηλαδή;. Πως για χρόνια θα ήταν πρώτο θέμα;. Τόση γνώση των κανόνων επικοινωνίας, π(χ)ιά;.

Δηλαδή;. Αυτό ήταν εξ αρχής το ζητούμενο;. Να γίνει μια εκκωφαντική ενέργεια και μετά να εκπνεύσουν όλοι ανακουφισμένοι επειδή δεν μας πολυπήραν χαμπάρι;. Να υπογράφουν έξι υπουργοί τα δραστικά μέτρα και αυτά να περάσουν στο ντούκου;. Μα τότε γιατί τα ζήτησαν;. Γιατί τα δέχτηκαν;. Γιατί ο Δήμαρχος, υποδέχτηκε τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη με τη δουλοπρέπεια μεσαιωνικού Βασάλου προς τον Αφέντη;.

Τα ζήτησαν τα μέτρα;. Ρωτήθηκαν γι αυτά;. Διαβουλεύτηκαν με επιστημονικούς, κοινωνικούς και τοπικούς πολιτικούς φορείς για την ανάγκη της κραυγαλέας και πανηγυρικής ανακοίνωσής τους;.

Το γεγονός, πως το non-paper, πανηγυρίζει που σιγά-σιγά αποσύρονται από την πρώτη γραμμή επικαιρότητας δείχνει πως ήξεραν πως είναι ανερμάτιστα; ή απλά ήλπιζαν πως θα περάσουν στα μουλωχτά και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά;.

Και αν η Περιφέρεια, αρχίσει αύριο (μην ξεχνιόμαστε, 1 Ιουνίου είναι η αρχή εφαρμογής) να φυτεύει απαγορευτικά, τι θα κάνουν οι επικοινωνιακοί ινστρούχτορες του Δήμου Θήρας;. Θα τους σταματήσουν ή θα παραγγείλουν δυσδιάκριτο υλικό, για να μην πολυφαίνονται και κόψει το αυγολέμονο;.

 

Φυσικά, υπάρχει πάντα το Στρατήγημα Αριθμός 36 “ O Βικάριος του Γουέικφιλντ» του Σοπενάουερ στο «Η Τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο».  (μπορώ να στείλω την έκδοση σε PDF, τσάμπα, είναι).  Χρησιμοποιήστε μια μεγαλοστομία, αποδώστε την σε μια μεγαλοφυία και όλοι θα ζαρώσουν μπροστά στη σαρωτική πολυπραγμοσύνη και λογιοτατοσύνη  σας.

 

Έσχατο καταφύγιο;. Επειδή πιθανόν να μην το γνωρίζουν: το καλύτερο επικοινωνιακό βήμα, είναι η επίρριψη των ευθυνών στον «εσωτερικό εχθρό». Πολυφορεμένο και ασφαλές επιχείρημα των πεφυσιωμένων σωτήρων. Η Santonews,  προσφέρεται ασμένως να καταδειχθεί ως σελίδα αγκιτατόρων, υπονομευτών και «εθνικοτοπικώς υπόπτων». Μεταθέστε την ευθύνη στους βδελυρούς προβοκάτορες!. Στους αντεθνικώς δρώντες. Και όσο για την αλήθεια;. Ακολουθήστε τη μέθοδο «Αβαβά».

Αλλιώς;. Υπάρχει η αλάνθαστη μέθοδος του λαγού που καυχιόταν πως θα έσκιζε το λιοντάρι αν το συναντούσε. Και μόλις το συνάντησε, είπε με περισσό ηρωισμό: «Έλα μωρέ, λέμε και καμμιά μαργαρίτα για να περνάει η ώρα».

 

ΥΓ. “Αρνητικά”;. Τι σημαίνει;. Προς τα μέτρα;. Μήπως να γινόταν ερώτηση προς τους αποδέκτες του ηλεμυνήματος;. Είναι αρνητικοί, ή θετικοί;.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *