“ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ

 

 

 

 

Γ. Βακόνδιος- Πολιτευτής Κυκλάδων-Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ

“Η νοοτροπία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτυπώνεται εύγλωττα στη συνέντευξη της κας Μπαζιάνας που συνδέεται απόλυτα με τη ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Η κυρία Μπαζιάνα είχε την καλοσύνη να μας πληροφορήσει ότι κάθε χρόνο μία καλοκαιρινή μέρα πνίγεται στο κλάμα.

Προφανώς πρέπει να τη συμπονέσουμε διότι πιθανότατα μια μέρα του καλοκαιριού χάνει τα μπάνια της.

Ίσως βεβαίως να αγνοεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνίδες μάνες μπορεί να κλαίνε πολύ πιο συχνά όλο το χρόνο με αφορμή τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους.

Όμως μας έδωσε δύο επιπλέον πληροφορίες.

Πρώτον ότι κανείς από την κυβερνητική συμμορία δεν επωφελήθηκε από την αναρρίχηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία.

Προσωπικά κάτι θυμάμαι για τον τρόπο που κάποια κυρία βρέθηκε να διδάσκει σε πανεπιστημιακό ίδρυμα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ πριν ανήκε στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μας είπε επίσης ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέλαβαν τη διακυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία.

Προφανώς αγνοεί το Σύνταγμα της χώρας το οποίο καταρχάς ορίζει τη διάκριση των εξουσιών και βεβαίως οριοθετεί τα όρια της κυβερνούσας πλειοψηφίας.

Βεβαίως αυτά δεν είναι προβλήματα για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσακαλώτος κατανοώντας την ανησυχία της κας Μπαζιάνα για την κατάληψη της εξουσίας, πέρασε διάταξη στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, στην οποία προβλέπεται η ίδρυση μιας νέας αρχής φορολογικών ελέγχων η οποία θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει τρία πράγματα:

α) Μία πλειάδα νέων προσλήψεων, δηλαδή δικά μας παιδιά.

β) Τη δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα να καταφθάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός στην πόρτα όποιου αμφισβητεί τις επιθυμίες των κατακτητών της εξουσίας. Δηλαδή επανεξετάζεται η απόλυτη κομματικοποίηση του κράτους.

γ) Την ουσιαστική υποβάθμιση της Ανεξάρτητης Αρχής Φορολογικών Εσόδων που ήταν ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αποκομματικοποίηση του κράτους.

Letat cest moi είχε αναφωνήσει ο Λουδοβίκος ο δέκατος τέταρτος περί το 1660.

«Το Κράτος είμαι Εγώ» φαίνεται να εννοεί 350 χρόνια αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο αριστερά από την πρώτη φορά αριστερά δεν γίνεται. Περαστικά μας”.

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Παπαδοπουλος λέει:

    Κι επί δεξιάς σας κυριε, μια από τα ίδια ήταν και φυσικά πολύ Αηδονο-χειροτερα. Απλά τίποτα δεν άλλαξε στην Ελλάδα της υποτιθέμενης αριστεράς, γιατί αυτο που ζούμε με τη σημερινή κυβέρνηση είναι ένα λίγο πιο δίκαιο κράτος ομως όχι μια αριστερή διακυβέρνηση.
    Σας βολεύει να χτυπάτε την Αριστερά γιατί έτσι πιστεύεται οτι χτυπάτε στη ρίζα τον όρο Αριστερά.
    Όχι κύριε Αριστερά το ξέρουμε ότι δεν έχουμε αλλα την Δεξιά σας θα ηταν ολέθριο να την ξαναδούμε κυβέρνηση.
    Έτσι λοιπόν με τον τρόπο που τοποθετήστε δεν πείθεται ότι θέλετε το καλό της χώρας.
    Αυτό που φαίνεται να θέλετε δεν είναι χρήσιμο για τον τοπο. Επιτέλους τελειώστε ολοι σας με τον ακραίο κομματισμό σας. Δεξιοι και ψευτοαριστεροί…

  2. Ο/Η Παπαδοπουλος λέει:

    Και για να μην είναι αφοριστική η άποψη μου, γι ακόμη μια φορά θα σας καλέσω να επανεξετάσετε τις θέσεις σας με πιο ειλικρινή κι ανθρώπινο κριτήριο.

  3. Ο/Η εσωτερικός μετανάστης λέει:

    Ρε έχετε καταλάβει τα τελευταία 120 χρόνια στην Ελλάδα ότι έχετε να κάνετε με ανθρώπινες ζωές και όχι με παιχνίδια εξουσίας μια αριστερά μια κέντρο και μια δεξιά;
    Δεν είσαστε παιδάκια δημοτικού να μαλώνουν ποιο θα κάτσει επίθεση και ποιο άμυνα στο ποδόσφαιρο στο διάλειμμα…είστε ενήλικες με βαριές ευθύνες ο καθένας οι οποίοι έχουν κληθεί να οργανώσουν την πιο πρέπουσα και πιο ανώδυνη διαβίωση ενός λαού που σας έχει ψηφίσει.
    Φιλική συμβουλή…οργανωθείτε όλοι σας για την Ελλάδα και τους Έλληνες γιατί η υπομονή μας αρχίζει να εξαντλείτε και αργά ή γρήγορα θα εκδιώξουμε όλους τους προδότες που μας υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο από κει που ήρθαν. Αφήστε κομματικές γραμμές και προσωπικά οφέλη στην άκρη και εργαστείτε για το καλό όλων…
    Όσο πιο γρήγορα καταλάβετε ότι είσαστε εργάτες και όχι άτομα με εξουσία τόσο πιο ανώδυνα θα σας φερθούμε και εμείς αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *