ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΟ 20ΜΗΝΟ ΒΡΕΦΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

“Καταγγέλλουμε  τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μέρες μητέρα εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήρας.

 

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αναγκάζεται να παίρνει στο σχολείο  το 20 μηνών αγοράκι της, δεδομένου ότι κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, ως εκ τούτου είναι μόνη της στο νησί χωρίς καμιά βοήθεια και επιπλέον δεν υπάρχει θέση  στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης. Έτσι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο, στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στο σύλλογο διδασκόντων ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της.

 

Ύστερα από παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από την γραμματέα της υφυπουργού εργασίας  κ. Μιχαηλίδου, η οποία λίγο πολύ της είπε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι υπάλληλοι σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ότι  υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις .

 

Άραγε ποιες είναι αυτές οι λύσεις;  Ο ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός με 500 ευρώ το μήνα, ή μήπως πρέπει να μετακομίσει συγγενικό της πρόσωπο ώστε να κάθεται με το παιδί μέχρι να γυρίσει από το σχολείο η μητέρα του;

 

Απαιτούμε από  την  κυβέρνηση να δώσει λύση εδώ και τώρα χωρίς καθυστέρηση  για όλα τα παιδιά που  έμειναν εκτός  παιδικών σταθμών στο νησί”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *