«Το JOIDES RESOLUTION για πρώτη φορά στην Καλντέρα της Σαντορίνης» 

 

  “Ο Δήμος Θήρας καλωσορίζει το μεγαλύτερο ερευνητικό σκάφος των ΗΠΑ στην ομορφότερη καλντέρα του κόσμου καθώς και τους επιστήμονες που επιβαίνουν σε αυτό και ερευνούν τα «μυστικά» του υποθαλάσσιου χώρου των νησιών μας.

Το ερευνητικό πλοίο εισήλθε αργά χθες το βράδυ στην καλντέρα της Σαντορίνης και σήμερα διενεργεί ερευνητική γεώτρηση στη νότια υποθαλάσσια λεκάνη της, έχοντας άδεια να φτάσει έως 350 μ. κάτω από τον πυθμένα της καλντέρας, που έχει στο σημείο εκεί βάθος 300 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους θα γίνει η δεύτερη ερευνητική γεώτρηση στη βόρεια πλευρά της καλντέρας μας.

  Το ερευνητικό πλοίο είναι ένα «κινητό» Πανεπιστήμιο με πληθώρα εργαστηρίων και οι ερευνητές επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων αναλύουν καθημερινά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις γεωτρήσεις.

Η γεωλογική ιστορία του τόπου μας γράφεται, για πρώτη φορά με αυτή την σπουδαία διεθνή αποστολή.

Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε με μεγάλο ενδιαφέρον για τα επιστημονικά αποτελέσματα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο υπεύθυνος της αποστολής Thomas Ronge έχει δώσει τη δυνατότητα στα σχολεία μας να συνδέονται διαδικτυακά για να παρακολουθούν την έρευνα σε πραγματικό χρόνο και να συνομιλούν με τους επιστήμονες ερευνητές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *