«ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΛΟΓΕΚΟΥ

 

 

 

 

  «Όπερα – Το ελιξίριο του έρωτα»

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων σας προσκαλούν την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φήρα για να παρακολουθήσετε τη διάσημη κωμική όπερα «το ελιξίριο του έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι από το σολιστικό φωνητικό σύνολο «Artisti Orioni».

 

 

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο δύο πράξεων, σε ποιητικό κείμενο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο «Το Φίλτρο» του Ευγένιου Σκριμπ. Η διάρκεια είναι περίπου 140 λεπτά, με διάλειμμα, και η συναυλιακή παρουσίαση θα γίνει στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους. Αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως. Ο Ντονιτσέττι έγραψε υπέροχες μελωδίες, όπως το περίφημο «Una furtiva lagrima», δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ατμόσφαιρα του έργου και την ενορχήστρωση, όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα.

Η πλοκή του έργου αφορά στον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα. Πιστεύει ότι αν πιεί ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει.

 

Την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο Δρ. Ντουλκαμάρα, ένας πλανόδιος αγύρτης, που του πουλά αντί για ελιξίριο ένα μπουκάλι κρασί. Ο Νεμορίνο, μην έχοντας χρήματα να το αγοράσει, κατατάσσεται στο στρατό, γεγονός που του αποφέρει άμεσα το επιθυμητό ποσό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως εκείνη τον αγαπά και η υπόθεση οδηγείται σε αίσιο τέλος.

 

 

Πρωταγωνιστούν: Adina: Ιωάννα Καραμολέγκου – Nemorino: Γιάννης Κάβουρας – Belcore: Γιώργος Ματθαιακάκης – Dulcamara: Τάσος Λαζάρου – Giannetta: Ρόζα Πουλημένου

Μουσική Προετοιμασία – Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας

Η είσοδος είναι ελεύθερη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *