ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΒΑΘΥΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΥΘΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

  “Πλατφόρμα ROV για την θαλάσσια προστασία στη Σαντορίνη.

 

– Επιστρατεύεται η τεχνολογία στις επιθεωρήσεις

της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Dive In Action

 

      Μια από τις σημαντικές ενέργειες των περιβαλλοντικών δράσεων είναι η επιθεώρηση. Η πρώτη φάση, για την διακρίβωση των ρυπαντικών φορτίων, και των περιβαλλοντικών συνθηκών, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής δράσης που ακολουθεί, είναι η επιθεώρηση της υποθαλάσσιας περιοχής.

 

     Για την αναβάθμιση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων της, η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action, προχωρά στην προμήθεια υποβρύχιου τηλεχειριζόμενου οχήματος, remotely operated underwater vehicle (ROUV), συνδυαστικής δυνατότητας επαυξημένης πραγματικότητας, μεγάλης ακτίνας δράσης και βάθους.

 

     Η εξέλιξη αυτή, βελτιώνει την διαδικασία καταγραφής, με περισσότερα δεδομένα, αυξάνει τις δυνατότητες στο πεδίο, με κάλυψη 100% των επιθεωρούμενων περιοχών, μειώνει δραματικά τους χρόνους στο στοχευόμενο σχεδιασμό των δράσεων, βελτιστοποιεί την επιχειρησιακή ικανότητα και παρέχει δυνατότητες εξέλιξης των δειγματοληψιών και ανάλυσης των παρατηρήσεων.

 

     Πρόκειται για ένα πολύ-εργαλείο βυθού με πολλά πλεονεκτήματα, που σε πραγματικό χρόνο, προσαρμόζοντας μια ευρεία γκάμα ειδικών εργαλείων, επαγγελματικού επιπέδου, μπορεί να φέρει σε πέρας διαφορετικά σενάρια εργασιών, που είναι δύσκολο έως αδύνατο να εκτελεστούν στους χρόνους που παρέχει η τεχνολογία ενός ROV”. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *