ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η μακρά επιθυμία της οικογένειας Πατηνιώτη, έγινε έμπνευση και χρέος στις 17 Μαρτίου του 2018. Μέρα, που η εκκλησία μας, τιμά και γιορτάζει τη μνήμη του “Οσίου Αλεξίου, Ανθρώπου του Θεού”.
Τότε, αποφασίσαμε να παραδώσουμε στους πιστούς της Σαντορίνης και το ευλαβικό πλήρωμα της εκκλησίας, ένα νεόδμητο ναό, για να τιμήσουμε τον Άγιο Παΐσιο τον Άγιορείτη, του οποίου η θαυμαστή ζωή, η αταλάντευτη πίστη και οι βαθυστόχαστες χριστιανικές συμβουλές και νουθεσίες, έσωσαν πολλούς που ακόμα θυμούνται το δέος που ένιωθαν μιλώντας μαζί του στην ταπεινή και φτωχική του σκήτη.

Μαζί, θέλαμε να τιμήσουμε την Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Επιφάνιο, ελπίζοντας πως η πίστη, το πνεύμα και το χριστιανικό παράδειγμά τους θα μας εμπνέουν για πάντα.

Ακολουθώντας με σεβασμό και ακρίβεια τη μακραίωνη παράδοση και αισθητική της Ορθόδοξης Ναοδομίας, βλέπαμε συγκινημένοι, κάθε μέρα να υψώνεται, ένας εκκλησιαστικός οίκος, προορισμένος για τους ευλαβικούς προσκυνητές.

Ένα χρόνο μετά, τελειώσαμε. Γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Την νεόδμητη εκκλησία, την αντικρίζουμε πλέον σαν σπίτι της πίστης και οίκο τιμής για τους αγίους στους οποίους αφιερώθηκε. Δεν είναι δώρο, είναι χρέος πίστης και ευλάβειας.

Mε σεμνότητα και αγαλλίαση, παραδίδουμε στους πιστούς έναν ακόμα οίκο προσευχής, ευλάβειας και χριστιανικής περισυλλογής.

Η χάρη και η σκέπη των Αγίων που τιμώνται στο νεόδμητο Ναό, είθε να βρίσκονται στην καρδιά και τις ζωές όλων.

Οικογένεια Σπύρου Πατηνιώτη.

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η * λέει:

    Μόνο οι άγιοι βρίσκουν στέγη σε αυτό το νησί…
    Πάνω από 600 εκκλησίες έχει η Σαντορίνη με έκταση 76,19 km2 ενώ για παράδειγμα η Νάξος με έκταση 429,79 km2 (5,5 περίπου φορές μεγάλυτερη) αριθμεί πάνω από 500 ενώ η Πάρος με έκταση 193,308 km2 αριθμεί περίπου 450.
    “Έχει ο Θεός” λοιπόν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *