“ΘΗΡΑΣΙΑ: ΣΙΩΠΗ ΚΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΗ ΦΥΣΗ”

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

“Το 2008, η Θηρασία ήταν ακόμα το σκηνικό της ταινίας “Little Crime” (σ.σ Μικρό έγκλημα με τον Άρη Σερβετάλη). Η ταινία μου κίνησε την περιέργεια για το μικρό κυκλαδίτικο νησί δίπλα στη Σαντορίνη”, γράφει ο Clemens Glismann στην γερμανική επιθεώρηση www.griechenland.net

“Για να σας αποζημιώσει, η ανέγγιχτη φύση σας προσφέρει μια υπέροχη γαλήνη”, συνεχίζει, “Τίποτα δεν είναι αφύσικο, τίποτα δεν ενοχλεί το μάτι, που μόνο μερικές μικρές λευκές εκκλησίες μπορούν να δει. Μπορείτε να περπατήσετε υπέροχα διασχίζοντας το πανέμορφο, ελαφρώς λοφώδες και άδενδρο τοπίο. Δεν υπάρχουν φράκτες και τοίχοι που να μποδίζουν το βάδισμα. Μόνο οι λίγοι αμπελώνες είναι περιφραγμένοι λόγω των κουνελιών. Εκτός από δύο βοσκούς, οι οποίοι, όπως και οι πρόγονοί τους, περιπλανώνται στο τοπίο με τα ζώα τους, είχα τη φύση μόνο για τον εαυτό μου”.

Το αφιέρωμα του Glismann, συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες, αλλά και μια λεπτομερή ξενάγηση στους ορμίσκους, τα εστιατόρια και τα χωριά του νησιού. “Κύριες βιομηχανίες είναι η καλλιέργεια οίνου και λαχανικών και η επιχείρηση με τους τουρίστες της Σαντορίνης. Κάτι το οποίο είναι επίσης πολύ ευχάριστο, είναι το ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο νησί. Οι Θηρασιώτες το βλέπουν και γι αυτό – το 99% των αυτοκινήτων του νησιού είναι χωρίς πινακίδες”, γράφει με μεγάλη δόση υπερβολής.

Thirasia – Eine Insel zum Abschalten und Runterkommen

Thirasia –  Eine Insel zum Abschalten und Runterkommen

 

81 Korfos

 

15 die Einzige Unterkunft auf Thirassia im Dorf Manolas

.

 

51 Stille unberührte Natur

 

Text und Bilder von Clemens Glismann