ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟ ΘΗΡΑΣ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ

 

 

 

Ο ΑΟ Θήρας, στον αγώνα του με τον Ηρακλή Κηφισιάς, πέτυχε μια διπλή νίκη. Αφ’ ενός επικράτησε της φιλοξενούμενης ομάδας με σκορ 3-0 σετ (25-12/ 25-14/ 25-20) , συνεχίζοντας τη δυναμική διαδρομή του στο -πολύ απαιτητικό φέτος- πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Γυναικών του βόλεϋ. Το σημαντικότερο όμως ήταν πως ο προπονητής κ. Γιώργος Ρούσσης, επιβράβευσε τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από την ίδρυση της ομάδας και αφορά στις υποδομές και τις Ακαδημίες. “Έριξε στη φωτιά”, δύο νεαρές αθλήτριες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Την Φιορίνα Αντωνιάδη και την Παντελία Δαμίγου. Και όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά προκάλεσε και την ενθουσιώδη αποδοχή των φιλάθλων, που βλέπουν πως η ομάδα, δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά αθλητικός οργανισμός με βάθος και σοβαρή δουλειά .

Αποδείχτηκε έτσι, πως ο Γιώργος Ρούσσης ήταν μια σοφή επιλογή καθώς υλοποιεί ένα πλάνο στο οποίο η Διοίκηση, επέμενε από τη στιγμή της ίδρυσης και τώρα δικαιώνεται. Καλή πορεία στο πρωτάθλημα, μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες, δημιουργία ενός φίλαθλου κοινού που να χαίρεται τον αγώνα, να εμψυχώνει, να χειροκροτεί και γεμάτες κερκίδες από πιτσιρίκια που βλέπουν πως το “Μεγάλο Σαλόνι” του κορυφαίου πρωταθλήματος στο βόλεϊ γυναικών, δεν είναι άπιαστο όνειρο. Το εξίσου μεγάλο επίτευγμα, είναι πως οι Καθηγήτριες-Προπονήτριες των Ακαδημιών, εκτός από σπουδαίες αθλήτριες, δείχνουν πως μπορούν να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους, να διδάξουν με την σοβαρή τους κατάρτιση και να κατακτήσουν το σεβασμό με την προσωπικότητά τους.

Οπότε, χωρίς να παραγνωρίζεται η σημαντική νίκη, τα κέρδη της ομάδας, προσμετρώνται σε πάνω από τρεις βαθμούς. Όταν μάλιστα, ένα κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο, σηκώνεται όρθιο για να επευφημήσει την εκπληκτική ενέργεια μιας νεαρής αθλήτριας από τις Ακαδημίες, που λογικά θα έπρεπε να τρέμουν τα πόδια της σε αυτό το καυτό ντεμπούτο, αποδεικνύεται πως το μέλλον κερδίζεται σε όλες του τις εκφάνσεις.

Δικαιώθηκε στις επιλογές του ο Γ. Ρούσσης

Ίσως κάποιοι υποστηρίξουν πως ο προπονητής του ΑΟ Θήρας (και της Εθνικής μας Ομάδας), πήρε ένα ρίσκο. Μάλλον όχι. Όταν κάποιος έχει γνώση του αθλήματος (που ίδιος αποδεδειγμένα, έχει), στηρίζεται σε μια σοβαρή διοίκηση με άριστη οργάνωση, έχει μια “δεξαμενή” ταλαντούχων κοριτσιών, δυναμικούς συνεργάτες και συγκεκριμένη άποψη του τι θέλει να κάνει, είναι μάλλον αναμενόμενες οι κινήσεις του. Έστω κι αν προκάλεσαν σχετική έκπληξη. Η κίνησή του αποδείχτηκε μέγα δώρο. Και δεν αφορούσε μόνο το ταλέντο των δυο κοριτσιών, αλλά την αποδοχή τους από τις υπόλοιπες φτασμένες παίκτριες. Κι εκείνες απέδειξαν πως ο ΑΟ Θήρας, δεν είναι απλά μια ομάδα. Έχει ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ομάδας. Αυτό, θα το εισπράξει πολλαπλά στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *