ΘΗΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ-ΝΕΟ ΔΣ-ΝΕΑ ΕΔΡΑ

ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ  ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

 

 

 

“ Μεταφορά έδρας Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και εκλογή νέου ΔΣ.

Το Επιστημονικό Σωματείο με την επωνυμία «Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών» (στην Αγγλική γλώσσα “Theran Society of Arts and Sciences”) ιδρύθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Θηραίου καθηγητή και επιστήμονα κ. Αντωνίου Νικ. Κονταράτου.

Σκοπός του σωματείου είναι, σύμφωνα με το καταστατικό του, «μακράν κάθε πολιτικής εξάρτησης, η προώθηση και καλλιέργεια των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών στη Θήρα, η προβολή και αξιοποίηση Θηραίων Ειδικών και των επιτευγμάτων τους, η εκπόνηση μελετών τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος καθώς και η επιστημονική, μορφωτική και πολιτιστική προαγωγή των μελών του».

Τον Οκτώβριο του 2019, η Θηραϊκή Εταιρεία μετέφερε την έδρα της στη Σαντορίνη και εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο την οινολόγο κ. Ιωάννα Βαμβακούρη και επίτιμο πρόεδρο τον εικαστικό κ. Χριστόφορο Ασιμή.

Αναλυτικά τα μέλη του νέου ΔΣ:

Πρόεδρος – Βαμβακούρη Ιωάννα

Αντιπρόεδρος – Ασιμής Κάτων-Νικόλαος

Γραμματέας – Νομικού Παρασκευή

Ταμίας – Φύτρος Ξενοφών

Μέλος – Ζώρζος Ελευθέριος

Αναπληρωματικά μέλη:

Παπαοικονόμου Κρυσταλλία
Ξαγοράρη Καλλιόπη

Το νέο ΔΣ φιλοδοξεί, με τη στήριξη και συμπαράσταση των μελών της Θηραϊκής Εταιρείας, αλλά και των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, να αποτελέσει κυψέλη πολιτιστικής και επιστημονικής δραστηριότητας και να προωθήσει τη φιλομάθεια και την ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών στη Σαντορίνη.

Για το σκοπό αυτό προσκαλεί τα παλαιά και νέα μέλη της Θηραϊκής Εταιρείας να επικοινωνήσουν με τη νέα διοίκηση για τον συντονισμό και τη συνεργασία των προσεχών δραστηριοτήτων της Εταιρείας. Τρόποι επικοινωνίας:

Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Email: thiret2006@gmail.com

Τηλέφωνο: 6974123470

Facebook: @thiret2006

Φηρά 84700 Θήρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *