ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

 

 

 

“Τις τελευταίες μέρες το ΓΝΘ παρακολουθεί δημόσιες συζητήσεις και ανακοινώσεις που από έλλειψη ενημέρωσης ή κακή πρόθεση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση, τα μέτρα και τις συνεχείς ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων του COVID-19 στη Σαντορίνη.

 

 

Παραθέτουμε λοιπόν τα πραγματικά δεδομένα που σχετίζονται με το ΓΝΘ:

  • Μέσα στον Ιανουάριο 2021, στο ΓΝΘ έχουν νοσηλευτεί στην ειδική μονάδα COVID-19, 7 θετικά περιστατικά, με σοβαρά συμπτώματα. Σήμερα δυο εκ των ασθενών έχουν επιστρέψει στην οικία τους και οι 5 παραμένουν στο νοσοκομείο, στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, με πλήρη επιστημονική υποστήριξη και καλή εξέλιξη – κανείς δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.
  • Τον Ιανουάριο και μέχρι χθες, στο ΓΝΘ έχουν γίνει 564 τεστ από τα οποία τα 13 ήταν θετικά και αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στο ΓΝΘ έχουν γίνει περισσότερα από 2.000 τεστ από τα οποία τα 56 ήταν θετικά και αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.
  • Η ανάγκη πραγματοποίησης τεστ σε επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες για την ιχνηλάτηση περιστατικών, εμπίπτει εξ ολοκλήρου στις αρμοδιότητες του ΕΟΔΥ και το ΓΝΘ δεν είναι αρμόδιο να προχωρήσει απρογραμμάτιστα σε τέτοιες ενέργειες και οι δημόσιες κατηγορίες ότι υπάρχει έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απέχει από την πραγματικότητα.
  • Είναι δημοσιοποιημένο και πλατιά γνωστό, ότι δωρεάν τεστ για covid-19 γίνονται αποκλειστικά  έπειτα από ραντεβού, μέσω του gov.gr για πολίτες και για εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας edu-testing.gov.gr.
  • Το ΓΝΘ έχει ήδη με επιτυχία ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών και έχει ήδη εμβολιάσει συμπολίτες μας 85+, Υγειονομικό προσωπικό και προχωράει σύμφωνα με το πρόγραμμα και την τροφοδοσία εμβολίων που μας δίδει η Κεντρική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας.

 

28 Ιανουαρίου 2021

 

 

Κύριλλος Παπακυρίλλου        Ευαγγελία Βελέντζα                 Βασίλης Μαλαματένιος

Πρόεδρος ΔΣ ΑΕΜΥ ΑΕ        Διευθύνουσα Σύμβουλος         Εντεταλμένος Σύμβουλος ΓΝΘ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *