ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

 

 

“Ο Δήμος Θήρας έχει προχωρήσει το τελευταίο δίμηνο σε εργασίες επισκευής και συντήρησης τριών σχολικών κτιρίων του νησιού μας.

Οι εργασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται στο νεοκλασικό κτίριο του 10θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς – Βόθωνα καθώς και στα κτίρια του 12θέσιου Δημοτικού και του 12θέσιου Γυμνασίου στο Εμπορείο.

Το έργο επισκευής και συντήρησης των ανωτέρω σχολείων, προϋπολογισμού 312.000 ευρώ, υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θήρας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Προγραμματική Σύμβαση που συνυπέγραψαν οι δύο φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα είναι σε ισχύ έως την 20η Ιανουαρίου 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί αποκλειστικά και εξολοκλήρου το έργο και ο Δήμος Θήρας πραγματοποιεί όλες τις διαδικασίες υλοποίησής του.

Συγκεκριμένα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου συνέταξαν τη μελέτη επισκευών και συντηρήσεων, διενήργησαν τη δημοπράτηση και πλέον Διευθύνουν και Επιβλέπουν την εξέλιξη των εργασιών. Η εκτιμώμενη διάρκεια ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται στους πέντε (5) μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαριάς – Βόθωνα αποκαθιστά και αναδεικνύει την αρχιτεκτονική αξία του νεοκλασικού κτιρίου ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζει το χώρο με την προσθήκη υποδομών, εγκαταστάσεων και ανέσεων που συμβαδίζουν με τη σύγχρονη εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Το συγκεκριμένο, υπό εξέλιξη, έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, βασισμένο στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, επιλύει σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις προαναφερθείσες σχολικές μονάδες και συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν καθημερινά τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές των σχολείων αυτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *