ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND

ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

 

 

  ΑΤΥΧΗΜΑ SEA DAIMOND (1ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ  “Η πρώτη συνάντηση εργασίας με θέμα το ναυάγιο Sea Diamond πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23/06 το μεσημέρι μέσω skype από το Δημαρχείο Θήρας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ομάδα εργασίας συστάθηκε από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες, που συνεπάγεται το ναυάγιο του Κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας από την 6-4-2007. Μέλη της ομάδα εργασίας αποτελούν οι:

1)  Ξανθή Μπασάκου, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως Συντονίστρια.

2) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Μάμμης Βασίλειος, Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

3) Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντραφούρης Χαράλαμπος, Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

4)  Φανή Τσέλιου, Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

5) Πέτρος Βαρελίδης, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

6)  Γεώργιςο Διονυσόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

7)  Ηλίας Πελέκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

8)  Στέλιος Παπανδρεόπουλος, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δήμου Θήρας.

9)  Λουκάς Λυγνός, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος, εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών γα την ανέλκυση του Sea Diamond.

 

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

 

Η ομάδα εργασίας κατέληξε στις ακόλουθες πρώτες κινήσεις:

α) Διερεύνηση του αποθεματικού του Πράσινου Ταμείου έτσι ώστε να προχωρήσει η αίτηση χρηματοδότησης εργασιών στο ναυάγιο. Ο στόχος είναι να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων για την κατάσταση του ναυαγίου μέσω βιντεοσκόπησης (η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί το 2011).

β) Να σταλούν εκ νέου επιστολές σε μορφή δικογράφου προς τις αρμόδιες εταιρείες του Sea Diamond για την ανάληψη των ευθυνών τους μέχρι την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 22/09/2016.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *