ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΘΗΡΑΣ &  ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

NZorzos_DKafantaris (2)«Με το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), κ. Δημήτρη Καφαντάρη συναντήθηκε χθες Δευτέρα, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στη Σαντορίνη.

Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν θέματα και αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, με βασικό το επικείμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Αυτοτελή υπηρεσία εποπτείας ΟΤΑ και Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ.

Ο κος Καφαντάρης ανέφερε σχετικά: «Συγχαίρω το Δήμαρχο Θήρας γιατί μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα και η Αυτοδιοίκηση, καταφέρνει να διατηρεί έναν τόπο όπως η Σαντορίνη σε πολύ καλή κατάσταση και να διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου προορισμού της χώρας μας. Με την παρουσία του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση απόψεων και θέσεων που η ΚΕΔΕ κατά καιρούς εκφράζει.

Προσπαθούμε ως Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουμε ένα νέο θεσμικό ρόλο μέσα από τη βελτίωση του Καλλικράτη, καθώς πιστεύουμε ότι η Ελληνική Αυτοδιοίκηση πρέπει πλέον να πλησιάσει την αυτονομία όπως οι αντίστοιχες Αυτοδιοικήσεις της Ευρώπης για να μπορέσει να επιτελέσει σοβαρό το έργο για το οποίο υπάρχει. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που κράτησε την κοινωνική συνοχή τα τελευταία χρόνια της έντονης κρίσης και άρα είναι ο ίδιος ο πολίτης και για τον λόγο αυτό διεκδικούμε. Ο διάλογος με την κεντρική εξουσία έχει ανοίξει έτσι ώστε να διαμορφωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει επικυρώσει ήδη η ΚΕΔΕ στο προηγούμενο συνέδριό της».

 

 

Σημαντικό επίσης θέμα αποτέλεσε και η νησιωτικότητα, παράγοντας που έχει τεθεί πολλές φορές από το Δήμαρχο Θήρας τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στην κεντρική εξουσία. Ο κος Καφαντάρης επισήμανε ότι «η ΚΕΔΕ για πρώτη φορά στην ιστορία της δημιούργησε ξεχωριστή θεματική επιτροπή νησιωτικής πολιτικής, η οποία επεξεργάζεται θέματα που προκύπτουν από τις νησιωτικές περιοχές, έτσι ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και να ενισχυθούν με πόρους και οικονομοτεχνικό υλικό. Στην  ΚΕΔΕ υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *