Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚOΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Γ. ΧΑΛΑΡΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ “ΠΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΔΟΣ”.

 

   ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ_28_ΑΥΓ_2016ΒΟρίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας, η “Επιτροπή Παρακολούθησης και καλής εκτέλεσης των εργασιών” για την παροχή υπηρεσία με τίτλο: “Αποκομιδή Απορριμμάτων και Καθαρισμός Κοινοχρήστων Χώρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θήρας”. Από την ανάρτηση στο “Διαύγεια”, προκύπτει πως η σύμβαση μεταξύ Δήμου και Εταιείας υπεγράφη στις 16 Αυγούστου.

Το μέλος της επιτροπής και επικεφαλής του συνδυασμού “Σαντορίνη, Ενωτική Πορεία” κ. Γιώργος Χάλαρης μειοψήφησε, καθώς διαφώνησε με τον ορισμό του Αντιδημάρχου κ. Ανάργυρου Δαρζέντα ως μέλους της Επιτροπής. Μάλλον όμως κάνει λάθος ο κ. Χάλαρης. Τυπικά, ο συλλογισμός του είναι ακριβής. Επί της ουσίας όμως και με βάση την πρότερη εμπειρία, ακριβώς αυτό θα έπρεπε να επιδιώκει (τον ορισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου), ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Στο δια ταύτα: Τα δύο μέλη της Επιτροπής, είναι υπάλληλοι του Δήμου και είναι άδικο και δυσανάλογο γι αυτούς να επωμίζονται ένα τόσο βαρύ φορτίο, σε μια εργολαβία εκατομμυρίων. Κανονικά στην Επιτροπή θα έπρεπε να συμμετέχει ο ίδιος ο Δήμαρχος. Αυτός έχει την πολιτική ευθύνη της επιλογής, και ο ίδιος και η παράταξή του θα πρέπει επιτέλους να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα όσα καταγγέλλουν οι πολίτες.ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ_28_ΑΥΓ_2016Β

Μέχρι τώρα η βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών, αντιμετωπιζόταν ως μια γραφειοκρατική υποχρέωση, που διεκπεραιωνόταν κόντρα στη δυσώδη πραγματικότητα, τη μόνιμη οπτική ρύπανση, την λαϊκή οργή και την αυταπόδεικτη ανεπάρκεια ή αδιαφορία των διενεργούντων την καθαριότητα. Με απλά λόγια, το νησί βρωμούσε, αλλά αυτοί πληρώνονταν σαν να ήταν τα πάντα “λαμπίκο”.

Τώρα, το πολιτικό πρόσωπο, από την πρώτη κιόλας έκδοση βεβαίωσης θα πρέπει να αιτιολογήσει στον κόσμο του νησιού, αν οι σωροί των σκουπιδιών, οι βρώμικες πλατείες, τα πάρκινγκ- μίνι χωματερές, το οπτικό υλικό που κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και το Διαδίκτυο γενικά, αποτελούν συλλογική “Φάτα Μοργκάνα” ή δυσώδη πραγματικότητα.

Με τον απλό μεροκαματιάρη υπάλληλο, ποιος και γιατί να τα βάλει;. Στον εψηφισμένο προύχοντα με το μεγάλο σόι, πρέπει να γίνουν ερωτήσεις (δεν αναφέρομαι ειδικά στον σημερινό Αντιδήμαρχο). Γιατί δεν πρόκειται για μια απλή διαφορά απόψεων. Πρόκειται δυστυχώς για λεφτά των δημοτών. Και κυρίως πρόκειται για μια δυσβάστακτη πραγματικότητα που δυστυχώς χαλάει το ωραίο αφήγημα που στήθηκε.

Για να δούμε τώρα, πόσα σκουπίδια βάζει ο κάδος!. Με άλλα λόγια, πως ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ θα υπογράψει το “καλώς έχει”;.

 

ΥΓ. Ακόμα να δοθεί απάντηση, για τα δεδουλευμένα στην προηγούμενη εργολαβική περίοδο. Τους οφείλονται λεφτά ή λένε ψέμματα οι εργαζόμενοι;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *