Συναντήσεις της Χρύσας Καραγιάννη στη Σαντορίνη

Συμμετοχή και στην πορεία για το Νοσοκομείο
  “Από την  κινητοποίηση για το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Ας έρθει ενα τέλος στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.
Εναν χρόνο τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται με επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις διεκδικώντας το αυτονόητο την πλήρη στελέχωση του.
Είναι γνωστό ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με “μπαλώματα” και αρκετές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως αυτή του παθολόγου.
Τέρμα πια η κοροϊδία. Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία !”.
  “Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Θήρας ενημερωθήκαμε για τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Σαντορίνης, στα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ΑΠΟΥΣΑ.
Τον Δήμαρχο του νησιού και εκ νέου υποψήφιο Αντώνη Σιγάλα, μαζί με τον αντιδήμαρχο παιδείας Γιώργο Σακελλαρίδη
Τους υποψήφιους Δημάρχους για τον Δήμο Θήρας Νίκου Ζώρζου καθώς και του Μανόλη Ορφανού
Η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο ΝΑ» πιστεύει ότι μόνο μέσα από ισότιμο διάλογο και συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δημάρχους λύνονται τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
  “Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήσαμε στη Σαντορίνη, βρεθήκαμε με τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Ν. Νομικό συνοδευόμενο από τα μέλη Α. Λιγνό και Σ. Χάλαρη. Μας ενημέρωσαν για το στρατηγικό σχέδιο που κατατέθηκε στην κυβέρνηση, το οποίο προβάλει τη Σαντορίνη ως νησί – ισχυρό διεθνή τουριστικό πόλο, με Χωροταξιακό Σχέδιο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.
Στη συνεχεία συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Εκμετάλλευσης Τουριστικών Καταλυμάτων Θήρας «Η Ατλαντίδα» κ. Λευτέρη Αναπλιώτη. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αρνητική συνέπεια της επιβολής στα καταλύματα του νέου τέλους διανυκτέρευσης, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο κλάδος τους, λόγω ελλείψεων υποδομών στο νησί”.
  “Συναντήσαμε τον κύριο Γιάννη Μηλιάδη πρόεδρο εκπαιδευτικών Θήρας και νήσων μαζί με την κυρία Ανθή Πατραμάνη πρόεδρο της ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ οι οποίοι μας κατέθεσαν την μεγάλη αγωνία τους για τα προβλήματα
της εκπαιδευτικής κοινότητας με βασικότερα αυτό της εύρεσης κατοικίας και των σχολικών υποδομών.
  Επίσης υπήρχε μια ουσιαστική συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Σαντορίνης κύριο Άγγελο Ρούσσο ο οποίος μας ενημέρωσε αναλυτικά, για τη πορεία του νέου λιμανιού, για τα έργα που δεν έχουν γίνει καθώς και για το βυθισμένο στην Καλντέρα κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond αλλά και για τις μελέτες για τα δέκα λιμάνια που ήδη έχουν εκπονηθεί και αναμένεται η δημοσίευση τους στο ΦΕΚ ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα.Η μαρίνα με προϋπολογισμό 40.000.000€ θα δοθεί σε ιδιώτη. Μας κατέθεσε επίσης ότι κατά την γνώμη του το λιμάνι του Αθηνιού αντί να το φτιάξουν το χάλασαν».
  Το καινούργιο λιμάνι ήταν προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη από το 2020. Αντ αυτού πέρασαν ήδη τρία χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει τίποτα. Τέλος σημειώθηκε ότι για καινούργιο λιμάνι η περιφέρεια δίνει μόνο 80.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ η μελέτη κόστισε 2.500.000€ .Πρέπει να επισημάνουμε ότι η Σαντορίνη είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο όπου εξυπηρετεί μεγάλο όγκο επιβατών μέσω της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης και της κρουαζιέρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *