“Τι να κάνετε στη Σαντορίνη, έναν προορισμό με θέα που κόβει την ανάσα”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ELLE

 

 

  “Τι να κάνετε στη Σαντορίνη εκτός από το να αναρωτιέστε ξανά και ξανά; Πραγματικά δύσκολο να το πω. Στην πραγματικότητα, η έκπληξη είναι το πραγματικό νήμα που σέρνει σαν ξόρκι από το οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγεις”, γράφει η ιταλική έκδοση του γνωστού περιοδικού ELLE. Όπως αναφέρει: Αν τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης είναι διάσημα και αν το πανόραμα της καλντέρας είναι ο πρωταγωνιστής των ονείρων μεγάλου αριθμού τουριστών, οι αναλαμπές χωριών όπως η Φοινικιά και το Εμπορειό μπορεί να είναι εξίσου εκπληκτικές”. Στη συνέχεια, κάνει  προτάσεις, για σημεία και δραστηριότητες, που θα εμπλουτίσουν την ταξιδιωτική εμπειρία. 

Η θάλασσα της Σαντορίνης

Το Αιγαίο πλαισιώνει το πανόραμα του νησιού της Σαντορίνης και ως εκ τούτου είναι ένας από τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές του. Το τιρκουάζ χρώμα του νερού και τα θολά σύνορα μεταξύ αυτής της γαλάζιας έκτασης και του ουρανού συναρπάζουν τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το τοπίο της καλντέρας

Η καλντέρα της Σαντορίνης. […] Το πανόραμα της καλντέρας μπορείς να το θαυμάσεις από διάφορα σημεία του νησιού: από όπου και αν τη θαυμάσεις, το τοπίο σε αφήνει άφωνο.

Ένα ηλιοβασίλεμα

Και εδώ, υπάρχουν πολλά σημεία του νησιού από τα οποία μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Η ενατένιση του ηλιοβασιλέματος είναι γενικά μια από τις πιο περιζήτητες δραστηριότητες για όσους πάνε στο νησί της Σαντορίνης για να παρασυρθούν από μια απολύτως υποβλητική ατμόσφαιρα.

Τι να κάνετε στη Σαντορίνη σε τρεις μέρες;

Τρεις μέρες μπορεί να μην φαίνονται αρκετές για να ζήσετε στο έπακρο το νησί της Σαντορίνης. Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείτε να πάτε για να απολαύσετε όλα όσα μπορούν να σας κάνουν να καταλάβετε γιατί η Σαντορίνη είναι τόσο αγαπημένη. Η Θήρα της Σαντορίνης είναι το πιο διάσημο μέρος και σε αυτήν αναφερόμαστε. Όσον αφορά το τι να δεις στα Φηρά (η Θήρα είναι επίσης γνωστή με αυτό το όνομα), έχεις χαλάσει την επιλογή. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό είναι το πιο ζωντανό κέντρο της Σαντορίνης .

Επισκεφθείτε την Πλατεία Θεοτοκοπούλου

Μια πλατεία στα Φηρά που ξέρει πώς να κατακτά τους επισκέπτες, η Πλατεία Θεοτοκοπούλου σας επιτρέπει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από το ξόρκι με το οποίο η φύση περιβάλλει το νησί για να έρθετε σε επαφή με τη ζωντανή διάσταση του τόπου. Σε κάθε περίπτωση, η γοητεία της Σαντορίνης παραμένει αναλλοίωτη.

Γνωρίστε τη γαστρονομική παράδοση

Η ελληνική  κουζίνα ξέρει να μαγεύει και μπορεί να το κάνει και εδώ, στο νησί της Σαντορίνης. Εκμεταλλευόμενοι τη διαμονή σας στο νησί για να γνωρίσετε τις τοπικές γεύσεις μπορεί να σας εκπλήξει το ίδιο με το να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα ή να αφήσετε τον εαυτό σας να γοητευτεί από το τοπίο της καλντέρας. Μια διάσημη και ορεκτική σπεσιαλιτέ street food ;  .

Ανακαλύψτε τη νυχτερινή ζωή

Υπάρχουν πολλά μέρη στο νησί της Σαντορίνης που σας επιτρέπουν να συνεχίσετε να ζείτε το νησί ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου. Για να περάσετε στιγμές μαζί με τους συνοδοιπόρους σας που είναι πραγματικές στιγμές διασκέδασης.

τι να δείτε στη Σαντορίνη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ RAPHAEL LOPES ΣΤΟ UNSPLASH

Ανακαλύψτε τη νυχτερινή ζωή

Υπάρχουν πολλά μέρη στο νησί της Σαντορίνης που σας επιτρέπουν να συνεχίσετε να ζείτε το νησί ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου. 

Τι να κάνετε στη Σαντορίνη σε πέντε μέρες;

Ο διαθέσιμος χρόνος αυξάνεται και η λίστα των προορισμών μεγαλώνει. Από αυτή την άποψη, όχι μόνο τα Φηρά είναι ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός, αλλά και η Οία. Για όσους αναζητούν πιο οικείους, συγκρατημένους και, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ακαταμάχητους προορισμούς, η Φοινικιά είναι ένα χωριό που μαγεύει. Η εκλεπτυσμένη ψυχή της Σαντορίνης είναι τότε το Ημεροβίγλι: ένας τόπος με υποβλητικά πανοράματα.

Ερωτεύσου την Οία

Όχι μόνο τα Φηρά όσον αφορά τη Σαντορίνη: υπάρχουν αρκετοί προορισμοί με τους οποίους μπορείτε να εμπλουτίσετε το δρομολόγιό σας όχι μόνο για να γεμίσετε όλη την ώρα των διακοπών, αλλά και για να αφήσετε το νησί να αφήσει ακόμα περισσότερα ίχνη στις καρδιές μας. Από αυτή την άποψη η Οία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Αυτό που γοητεύει αυτό το άλλοτε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη των Κυκλάδων είναι η αρχιτεκτονική του.

Το θαύμα στη Φοινικιά

Αν τα Φηρά και η Οία είναι μέρη γνωστά σε όσους αγαπούν ήδη το νησί της Σαντορίνης, ίσως λιγότερο είναι η Φοινικιά, ακόμα κι αν δεν απέχει πολύ από την Οία. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι η Φοινικιά δεν βρίσκεται πάνω στην καλντέρα. Ωστόσο, το τοπίο αυτού του χωριού μπορεί να αποτελέσει πηγή θαύματος ακριβώς λόγω της χαρακτηριστικής ατμόσφαιρας που αναπνέετε, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία των συναρπαστικών χρωματιστών κτιρίων .

 

Αφήστε τον εαυτό σας να μαγευτεί από το Ημεροβίγλι

Ένας ήσυχος προορισμός με αποκλειστική φύση, το Ημεροβίγλι είναι ένα μικρό μαργαριτάρι στο τοπίο του νησιού της Σαντορίνης. Ένας προορισμός που εκτιμάται πάνω από όλα για τα εκπληκτικά τοπία που μπορείτε να θαυμάσετε, συμπεριλαμβανομένου του ηλιοβασιλέματος πάνω από την καλντέρα, που πρωταγωνιστεί και πάλι εδώ.

Θαύμα ξανά στο Εμπορείο

Για να ολοκληρώσουμε τη μικρή μας επισκόπηση που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Σαντορίνη , αναφέρουμε έναν άλλο προορισμό για να εντάξετε στην ατζέντα σας για να εμπλουτίσετε το ταξιδιωτικό σας δρομολόγιο, δηλαδή το Εμπορειό, ένα χωριό όχι μακριά από τα Φηρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μεσαιωνικό χωριό με λιγότερο εξωστρεφή χαρακτήρα από τα Φηρά και την Οία, αλλά όχι λιγότερο συναρπαστικό. Αντίθετα: το να ανακαλύψεις το Εμπορείο σημαίνει να αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από την αυθεντικότητα του παρελθόντος του, που παραμένει ορατή σε διάφορες αρχιτεκτονικές μαρτυρίες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *