Οι ελαφρόπετρες ……με συναισθήματα!!!

Μια επιστολή για την προσφορά της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης

 

 

 

“Zω εδώ και 22 χρόνια  στην Καμπέρα της Αυστραλίας και η καταγωγή μου είναι από το Εμπορείο. Τέλη Σεπτεμβρίου ήρθα Σαντορίνη για να δω τους δικούς μου. Δεν κρύβω βέβαια την έκπληξή μου όταν είδα μια Σαντορίνη τελείως διαφορετική από αυτή που την άφησα. Αυτό όμως είναι άλλο κεφάλαιο.

 

Αυτό που με χαροποίησε και πραγματικά δεν το πίστευα στα μάτια μου ήταν όταν αρρώστησε η θεία μου, αδελφή της μητέρας μου η οποία έπρεπε να μετακινηθεί προς την Αθήνα σε νοσοκομείο εκεί. Τη συνοδεύσαμε μαζί με τον ξάδελφό μου και ο γιατρός πρότεινε χειρουργική επέμβαση. Ζήτησε όμως και 4 μονάδες αίματος.  Ο ξάδελφός μου ανησύχησε γιατί πραγματικά δεν ήξερε εκείνη την ώρα τι να κάνει . Τον καθησύχασα ότι θα πάμε εμείς οι δύο και θα δούμε στην πορεία τι θα κάνουμε για τις άλλες δύο μονάδες .

Πράγματι αιμοδοστήσαμε εμείς οι δύο και  μιλώντας ο ξάδελφός μου με την αδελφή του στο Εμπορείο, του είπε για την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης. Όντως επικοινώνησε εκείνη με κάποια κυρία της Τράπεζας και μέσα σε ένα τέταρτο μας ενημέρωσαν από την αιμοδοσία του Γενικού  Κρατικού της Νίκαιας, ότι είμαστε εντάξει.

Ρώτησα στην πορεία τον ξάδελφό μου για αυτή την Τράπεζα και πληροφορήθηκα και μέσω του internet για την δράση της.  Θυμήθηκα λοιπόν ότι πριν φύγω για την Αυστραλία γινόταν αιμοδοσία στο Εμπορείο και μου ήρθε στη σκέψη και ο αγώνας τότε της συγχωρεμένης , όπως έμαθα, προεδρίνας κ. Ρένας Γρίβα, η οποία μας καλούσε να αιμοδοτήσουμε. Και είχα πάει κι εγώ κάποιες φορές.  Μπράβο όμως σε σας συμπατριώτες μου που τόσα χρόνια τώρα συνεχίζετε αυτή την προσπάθεια. Αλήθεια ! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα σε λίγα λεπτά  η αγωνία του ξαδέλφου μου, θα έπαιρνε τέλος.

Τελικά εμείς οι Σαντορινιοί , ας μας έλεγαν μέχρι πρότινος ελαφρόπετρες….  διαθέτουμε αγάπη και την χαρίζουμε απλόχερα σε όλους , όπως και οι γονείς μας. Μέσα στην καρδιά μας, στους μικρούς πόρους της ελαφρόπετρας , υπάρχει αποθηκευμένη  καλοσύνη, ανιδιοτέλεια ,προσφορά και νιάξιμο για τον διπλανό μας .

Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο μπράβο στους Σαντορινιούς συμπατριώτες μου και να ευχηθώ να συνεχίσουν αυτό το έργο της προσφοράς της ΖΩΗΣ.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Νικόλας  Βάλβης

Καμπέρα Αυστραλίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *