“ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ”

Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Γιάννη Βλασερού  

 

 

 

  “Τέσσερα χρόνια σχεδόν έχουν περάσει αφ΄ότου εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης με ειδικό καθεστώς λειτουργίας ως ανήκον στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Λόγω της  ποιοτικής και εντατικής δουλειάς των εργαζομένων του το Νοσοκομείο Σαντορίνης παρά τα προβλήματα λειτουργίας του κατάφερε να έχει μεγάλη προσφορά στο χώρο της περίθαλψης των μόνιμων κατοίκων, αλλά και πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών του νησιού. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό αντί να βελτιώνεται η λειτουργία του φαίνεται ότι φθίνει.

 

 

Υπάρχει μία σταδιακή  μείωση του προσωπικού του. Οι 130 εργαζόμενοι με τους οποίους άρχισε τις εργασίες του το νοσοκομείο έχουν περιορισθεί στους 70 περίπου.

 

 

Οι μειώσεις των μισθών η δυσκολία ανεύρεσης στέγης έκαναν εκτός των άλλων πολλούς εργαζόμενους ειδικά γιατρούς να αποχωρήσουν η να μην δεχτούν διορισμούς. Αποτέλεσμα αυτών ορισμένα τμήματα να μην λειτουργούν και άλλα να υπολειτουργούν.

Έτσι τμήματα όπως το ορθοπεδικό  και το οφθαλμολογικό δεν λειτουργούν ,το δε νεφρολογικό λειτουργεί μόλις τον τελευταίο καιρό αλλά περιοδικά με επισκέπτη γιατρό.

 

 

Με εξαντλητική προσπάθεια του προσωπικού τους  λειτουργούν το γυναικολογικό και το παιδιατρικό λόγω πολύ μειωμένης  στελέχωσης.

 

 

Με μειωμένη στελέχωση πορεύονται και άλλα τμήματα όπως το χειρουργικό, το αναισθησιολογικό,το καρδιολογικό, το οδοντιατρικό και το ακτινολογικό η  καλή λειτουργία των οποίων στηρίζεται  στην υπερπροσπάθεια  του προσωπικού τους .

 

 

Μεγάλη είναι η ανάγκη του νοσηλευτικού προσωπικού.Ο τελευταίος μικρός αριθμός προσλήψεων επικουρικών νοσηλευτών δεν λύνει το πρόβλημα.

 

 

Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των ιατρών του ΕΣΥ και των ιατρών ΑΕΜΥ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να αποκατασταθεί.

 

 

Το στεγαστικό πρόβλημα παρά την όποια μείωση του εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους εργαζομένους και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου .

 

 

Η άμεση στελέχωση του με υγειονομικό προσωπικό είναι αποκλειστική ανάγκη και θέμα επιβίωσης του νοσοκομείου.

 

 

Η ανεκτίμητη προσφορά του Ιδρύματος Ρούλας και Ευάγγελου Νομικού στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης πρέπει να αξιοποιηθεί.

 

 

Οι ανάγκες περίθαλψης των μονίμων κατοίκων, των χιλιάδων επισκεπτών και η ειδική ανάγκη της πανδημίας του κορονοιού δεν περιμένουν.

 

 

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχιστής  του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος που ίδρυσε το Εθνικό

 

 

Σύστημα Υγείας έντονα ευαισθητοποιημένο σε θέματα πού αφορούν την υγεία καταθέτει δια του  βουλευτή του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου  σε συνεργασία μαζί μου     επερώτηση στη Βουλή με θέμα:

 

 

Τα προβλήματα από τίς συνεχιζόμενες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λυθούν και να λειτουργήσει πλήρως.

 

 

Η Κυβέρνηση η Περιφέρεια ο νέος Δήμαρχος και  ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου πρέπει να συνεργήσουν ώστε η Σαντορίνη ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης να έχει το Νοσοκομείο που έχει ανάγκη καί πού της αξίζει.

*Γιάννης Βλασερός

Ιατρός Καρδιολόγος

τ.Δ/ντής Ιπποκράτειο Γ.Ν.Αθηνών

Αν.Γραμματέας Τομέας Υγείας

Κινήματος Αλλαγής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *