“Οι νησιωτικές πολιτικές και η στήριξη της “τουριστικής μας βιομηχανίας ” επιβάλλουν  αύξηση των  διαθέσιμων πόρων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο”

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

 

 

 

 

 

“Οι νησιωτικές πολιτικές και η στήριξη της “τουριστικής μας βιομηχανίας ” επιβάλλουν  αύξηση των  διαθέσιμων πόρων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο!

 

Τα 150εκ ευρώ που διατίθενται στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο είναι ελάχιστα και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες του επιχειρηματικού  κόσμου και τις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας!

 

Για την Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων  υπάρχει  έντονο  ενδιαφέρον   από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται  στο τουριστικό τομέα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα .Θυμίζουμε ότι το 90% των κατοίκων του Ν. Αιγαίου  απασχολείται άμεσα ή έμμεσα  στο τουρισμό και  προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας Οικονομία .

 

Η συζήτηση του θέματος και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου  ( 5η Συνεδρίαση, Σύρος 20.2.23) δικαιώνει την πρωτοβουλία που έλαβε η παράταξη μας “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” που ανέδειξε το δημόσια  πριν ένα (1) μήνα το πρόβλημα αφουγκραζόμενη την αγωνία και το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας για αύξηση των διαθέσιμων πόρων  στο Νέο  Αναπτυξιακό Νόμο.

Αν αναλογιστούμε ότι από  τα υπάρχουσα διαθέσιμα  πόσα στο Ν.Αιγαίο θα ικανοποιηθεί μονοψήφιος  αριθμός Επενδυτικών Σχεδίων από τις δεκάδες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί,  γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί μονόδρομος  για την κυβέρνηση η αύξηση των πόρων.

Το επιβάλλουν οι ανάγκες να ικανοποιηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουρισμό στην περιοχή μας  και η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών!

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

 

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου  Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”

-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου

– Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *