“Ο αγώνας για το μέλλον της χώρας συνεχίζεται”

του Νίκου Λεβογιάννη-πρώην Βουλευτή Κυκλάδων

  “Πορευόμαστε προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου διεκδικώντας καλύτερες μέρες για το λαό, για την κοινωνία, για την προστασία των λαϊκών κατακτήσεων, της δημοκρατίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

  Στις εκλογές της 21 Μαΐου δεν κρίθηκαν προγράμματα, δεν αξιολογήθηκε σε βάθος το καταστροφικό έργο του καθεστώτος Μητσοτάκη, ο λαός οδηγήθηκε στις κάλπες μέσα στο σκοτάδι μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ, που κατάφεραν να κάνουν το άσπρο μαύρο, που σκόρπισαν τον φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την ακυβερνησία. Αναβίωσαν φαινόμενα και πρακτικές ξεχασμένων σκοτεινών εποχών, της περιόδου 1950-1965, με παρακρατικούς μηχανισμούς και κυπατζήδικες μεθόδους, με το «επιτελικό κράτος» των «αρίστων», που δεν ήταν παρά ένα παρακράτος του αραχνιασμένου παρελθόντος.

  Ακυρώθηκαν και κατεδαφίστηκαν όσα με κόπο δημιουργήθηκαν στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την οικονομική ασφυξία, με το δημόσιο χρέος ρυθμισμένο, με 37 δις που άφησε στα δημόσια ταμεία για πρώτη φορά τουλάχιστο στη μεταπολίτευση, εγγύηση της χώρας μας, για να έχει ως σήμερα χαμηλότοκο δανεισμό.

  Αυτή η πρωτοφανής κατάσταση δεν πρέπει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να επιτρέψουμε να συνεχιστεί και να εδραιωθεί. Ο αγώνας για το μέλλον της χώρας πρέπει να συνεχιστεί στη νέα τετραετία, για την αποκατάσταση της τρωθείσας δημοκρατίας μας, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, που δημιουργούν εργασιακό μεσαίωνα, για την προστασία των δημόσιων αγαθών, που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εμπορεύσιμα προϊόντα, όπως η Υγεία, η Παιδεία, το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια. Χρέος μας είναι να ανακόψουμε την πολιτική αυτή, που στόχο έχει να δημιουργήσει έναν πρωθυπουργό-ηγεμόνα, ανεξέλεγκτο, σε μια ευνουχισμένη δημοκρατία.

  Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, που ήταν έκπληξη για τους πάντες, όσο κι αν μας απογοήτευσε, ήταν σε μεγάλο βαθμό «προϊόν» σχεδιασμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πολιτικός για το βαθύ κράτος στόχος «Ποτέ ξανά Αριστερά», που είχε τεθεί από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

  Χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη είναι να δώσει το παρόν στις εκλογές χωρίς φόβο και με δημοκρατικό πάθος, για να πετύχουμε την ανατροπή, για την προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, για την υλοποίηση του προοδευτικού ρεαλιστικού, κοστολογημένου και υλοποιήσιμου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έργο διαλόγου με την κοινωνία, με τους μαζικούς φορείς, με τον κόσμο της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της νεολαίας, των κινημάτων πολιτών, για μια νέα δημοκρατική πορεία της χώρας.

  Εμείς οι νησιώτες, οι Κυκλαδίτες, νιώσαμε το ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τη θεσμοθέτηση του εμβληματικού αναπτυξιακού μέτρου του «μεταφορικού ισοδύναμου», με την αναβάθμιση των νησιωτικών δομών υγείας, με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, με την εγκατάσταση βάσης ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με την προμήθεια πλωτού μέσου πρώτων βοηθειών με έδρα τη Νάξο, με την εξυγίανση και επαναλειτουργία του χρεοκοπημένου και κλειστού ναυπηγείου του νεωρίου Σύρου, με τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα νησιά μας οδηγούνται ήδη στο να καταστούν και πάλι «δυσπρόσιτες περιοχές». Η μονοκαλλιέργεια του υπερτουρισμού, με την επίπλαστη, μονόπλευρη και άναρχη ανάπτυξη, αναδεικνύει ήδη τις αγκυλώσεις που δημιουργούνται και τις ανήκεστες βλάβες που προκαλούνται στην ίδια την οικονομική δραστηριότητα. Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού τη Μύκονο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για το μέλλον.

Το ευαίσθητο και μοναδικού φυσικού κάλλους νησιωτικό περιβάλλον καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς και οι φυσικές πηγές πλούτου βρίσκονται στα όρια της έλλειψης και της εξαφάνισης.

Η ίδια η ζωή των κατοίκων των νησιών υποβαθμίζεται δραματικά και η επιβίωσή τους καθίσταται δυσβάσταχτη εξ αιτίας της πρωτοφανούς ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της εκτεταμένης παραβατικότητας κατά τους θερινούς μήνες.

Ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στην εποχή της «άγονης γραμμής» και της «ξεχασμένης Ελλάδας», ελλοχεύει, είναι πλέον εδώ, ορατός δια γυμνού οφθαλμού και απειλητικός. Φεύγουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εκπαιδευτικοί από τα νησιά, οι θέσεις τους μένουν κενές. Θα μείνουμε χωρίς σύγχρονες δομές υγείας, χωρίς καν ΕΚΑΒ, με υποβαθμισμένες τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης, αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας.

  • Διεκδικούμε το εμβληματικό αναπτυξιακό μέτρο του «μεταφορικού ισοδύναμου», που το απαξίωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να το καταργήσει, αν κερδίσει τις εκλογές.

  • Διεκδικούμε το «υγειονομικό ισοδύναμο», για να έχουμε οι νησιώτες πλήρη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου.

  • Διεκδικούμε σύγχρονες δομές Α/θμιας φροντίδας υγείας και στο πιο μικρό νησί, για να σώζονται ζωές.

  • Διεκδικούμε την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη σωστή λειτουργία των νησιωτικών Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων μας.

  • Διεκδικούμε ειδικά οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα, προσιτή οικονομικά στέγη, για τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς, που επιλέγουν να υπηρετήσουν στα νησιά.

  • Χωρίς ισχυρές και σύγχρονες δομές υγείας στα νησιά, δεν μπορεί να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη.

  • Η επένδυση στην υγεία δεν κοστολογείται, γιατί δεν κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή.

  • Διεκδικούμε την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την επιστροφή στην Ελλάδα και τα νησιά μας των κλεμμένων αρχαιολογικών μας θησαυρών, όπως τα 161 κυκλαδικά ειδώλια.

  • Η «νησιωτικότητα» δεν είναι γράμμα κενό, μπορεί και πρέπει να γίνει εργαλείο αειφόρας, βιώσιμης, ισόρροπης και πολύπλευρης ανάπτυξης των νησιών μας, ισχυρό αντίβαρο στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το πρόγραμμά του για το «Νέο ΕΣΥ», ένα πρόγραμμα που το διατρέχει ο θεσμός της νησιωτικότητας, πρόγραμμα άμεσα υλοποιήσιμο, δίνει λύση στο υγειονομικό πρόβλημα των νησιών μας, το οποίο είναι πλέον εκρηκτικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη πολιτική προοδευτική δύναμη, που μπορεί να εγγυηθεί και να υλοποιήσει αυτή την πολιτική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας μας, σε μια πορεία ευρωπαϊκή, δημιουργική, με τον λαό στο προσκήνιο και την κοινωνία όρθια.

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το αύριο, για την ελπίδα, για τα «θέλω» μας. Ψηφίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *