“Κάποιοι θέλουν τους νησιώτες επαίτες για αυτά που δικαιούνται”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ: ‘’ Η κυβέρνηση βρίσκει ‘’λεφτόδεντρα’’ για προεκλογικές παροχές αλλά δεν βρίσκει λεφτά για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στους νησιώτες.’’

 

 

 

“Ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος , έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών:

 

‘’Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, παρά το γεγονός ότι θεσπίστηκε σε περιορισμένη μορφή και δεν είχε οριζόντια διάσταση, αποτελούσε ένα βοήθημα για πολίτες και επιχειρήσεις στα νησιά μας.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ουσιαστικά το απαξιώνει με τις καθυστερήσεις στην καταβολή του αφού προφανώς θεωρεί τους νησιώτες πολίτες 2ης κατηγορίας.

Αυτή τη στιγμή:

-Δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα στις επιχειρήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο μεταφοράς προϊόντων για το 2021. Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 2023 χωρίς να έχει καταβληθεί το μεταφορικό ισοδύναμο του 2021 ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθούν τα χρήματα για το 2022.

-Δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα στους πολίτες, η τελευταία καταβολή έγινε για ποσά έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2022.

Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι μπορεί να καταβληθούν αργότερα ποσά που αντιστοιχούν έως τον Απρίλιο του 2022…και να είμαστε και ευχαριστημένοι.

Η κυβέρνηση βρίσκει με χαρακτηριστική ευκολία λεφτόδεντρα για προεκλογικές παροχές αλλά δυσκολεύεται να βρει λεφτά για τους νησιώτες.

Η ανεπίτρεπτη καθυστέρηση αυτών των μικρών ποσών, σε σχέση με το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών, προσώπων και υπηρεσιών στα νησιά, λέει πολλά.

Κυρίως όμως λέει ότι δεν υπάρχει νησιωτική πολιτική.

Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στα νησιά αποτελεί εθνική ανάγκη.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *