ΝΕΟ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

Συνεχίζεται η επιδότηση δημιουργίας πολυτελών καταλυμάτων στη Σαντορίνη. Αυτό, τη στιγμή που ο Δήμαρχος Θήρας, έχει δηλώσει πως δεν εκδίδονται νέες οικοδομικές άδειες για τουριστικά καταλύματα. Πάντως, το Υπουργείο συνεχίζει την υπαγωγή νέων μονάδων στο νόμο 4399/2016, επιδοτώντας ή κινητροδοτώντας την δημιουργία τους. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, πρόκειται να εγκατασταθεί τη Δημοτική Κοινότητα Πύργου Καλλίστης και θα είναι μικρής δυναμικότητας, με υψηλό πάντως κόστος επένδυσης. Γράφει το moneytourism:

 

“Στη Σαντορίνη

Επίσης, εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «SKYBAY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «SKYBAY ΙΚΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (Ζ ‘ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται «στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 14 δωματίων/42 κλινών» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), οικισμός Πύργου, του Δήμου Θήρας, της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 4.500.000,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 4.500.000,00 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ, συνολικού ύψους 900.000,00 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 6,83 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *